Δίκη για τον θάνατο 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα στο σχολείο Σερρών

Δίκη για τον θάνατο 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα στο σχολείο Σερρών

Έντεκα άτομα καλούνται να απαντήσουν σε κατηγορίες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, με αφορμή μια έκρηξη λέβητα που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022 στο προαύλιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την εκτέλεση εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του σχολείου.

Οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν τον επικεφαλής του εργοταξίου μηχανικό, τον υπεύθυνο του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών, έξι υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, τον τότε διευθυντή του δημοτικού σχολείου, τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, καθώς και έναν συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.

Η κατηγορία αφορά σε έκρηξη από συγκλίνουσα αμέλεια που προκάλεσε κίνδυνο για ανθρώπους, καθώς και ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από συγκλίνουσα αμέλεια, όλα σε βαθμό πλημμελήματος. Η υπόθεση προχώρησε στα δικαστήρια μετά από έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: naftemporiki.gr