Διερεύνηση των αιτίων του μοιραίου δυστυχήματος στον Ασπρόπυργο με θύμα πυροσβέστη

Διερεύνηση των αιτίων του μοιραίου δυστυχήματος στον Ασπρόπυργο με θύμα πυροσβέστη

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά σε προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια του θανάσιμου δυστυχήματος που συνέβη χθες στον Ασπρόπυργο, όπου ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2024, όταν το πυροσβεστικό όχημα Π.Σ. 3263 της Π.Υ. Ελευσίνας, στο οποίο επιβαίνανε τρεις πυροσβέστες, ανετράπη κατά την επιστροφή του από πυρκαγιά στο σταθμό του. Η ανατροπή του οχήματος συνέβη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Οι δύο από τους τρεις πυροσβεστικούς υπαλλήλους απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι, ενώ ο τρίτος, ο οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες χωρίς τις αισθήσεις του. Όλοι οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ηλικίας 45 ετών.

Η διαδικασία της προανάκρισης και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αποσκοπεί στο να διαλευκάνει τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Πηγή: naftemporiki.gr