Διαμαρτυρία Δικηγόρων για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη στην Αθήνα

Διαμαρτυρία Δικηγόρων για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι δικηγόροι της Αθήνας, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον νέο δικαστικό χάρτη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η εφαρμογή αυτού του χάρτη υπήρξε πρόχειρη, γεγονός που έχει δημιουργήσει πλήρη ανασφάλεια δικαίου και έχει προσβάλει την αξιοπρεπή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Οι διαμαρτυρίες, όπως αναφέρουν, συνδέονται με τον κίνδυνο απώλειας δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των διαδίκων.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, δήλωσε ότι «ο νέος δικαστικός χάρτης έχει μετατραπεί σε δικαστικό χάος», επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητα όλων των εμπλεκομένων στην απονομή της δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε στην απουσία συγκεκριμένων ρυθμίσεων και στην κακή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων, προσθέτοντας πως «η αξιοπρέπεια των δικηγόρων τσαλαπατιέται καθημερινά». Κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανα arisen στην Αθήνα.

Αναφορικά με την κατάσταση, ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, σημείωσε ότι η απουσία υποδομών έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση ομίχλης, όπου οι δικηγόροι δεν γνωρίζουν πού διεξάγονται οι υποθέσεις τους, με τους πολίτες να βρίσκονται σε αδυναμία να βρουν τις αίθουσές τους. Τα προβλήματα, κυρίως στα περιφερειακά πρωτοδικεία, πληθαίνουν συνεχώς.

Οι δικηγόροι προγραμματίζουν και άλλες κλιμακώσεις στις κινητοποιήσεις τους, με στοχευμένη αποχή από συγκεκριμένες κατηγορίες δικών και νομικών διαδικασιών την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, έχουν προγραμματίσει μια παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, κατά τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Πηγή: naftemporiki.gr