Αποχαιρετισμός στον Δήμαρχο Ζηρού Γιώργο Ζυγούρη

Αποχαιρετισμός στον Δήμαρχο Ζηρού Γιώργο Ζυγούρη

Ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης, εκοιμήθη αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά στον τομέα της Αυτοδιοίκησης. Γεννημένος στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, είχε διατελέσει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο την περίοδο 2010-2014. Το 2023, εξελέγη δήμαρχος για πρώτη φορά και είχε αρχίσει να υλοποιεί τα σχέδια και τις υποσχέσεις του για την πρόοδο του τόπου.

Η ΚΕΔΕ και η Δημοτική Αρχή εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο θάνατό του. «Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον Γιώργο Ζυγούρη, έναν αφοσιωμένο Αυτοδιοικητικό, άριστο επιστήμονα και ευσυνείδητο κρατικό λειτουργό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο Δήμος Ζηρού σημείωσε ότι «με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη, ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή».

Επίσης, ο Γιώργος Ζυγούρης είχε εργαστεί ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας και είχε αναλάβει ρόλους σε ειδικές υπηρεσίες διαχείρισης κοινοτικών πρωτοβουλιών. Ευδοκίμησε ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν εκλέχτηκε δήμαρχος, με στόχο να στηρίξει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής και να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και με τον Δήμο Ζηρού αυτή την δύσκολη στιγμή. Πηγή: naftemporiki.gr