Αναβάθμιση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις και ενίσχυση υποδομών στην Ζάκυνθο

Αναβάθμιση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις και ενίσχυση υποδομών στην Ζάκυνθο

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο υφυπουργός Υγειας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε τις πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του ΕΣΥ, οι οποίες περιλαμβάνουν νέες προσλήψεις, την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και έργα που θα ενισχύσουν τις υποδομές. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι 4.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού θα προκηρυχθούν για το 2025.

Έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στην αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου, που περιλαμβάνει και το έργο ενεργειακής αναβάθμισης με προϋπολογισμό άνω των 845.000 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η παρουσία του στη Ζάκυνθο αποδεικνύει τη δέσμευσή τους για την υποστήριξη των υγειονομικών δομών της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε την ανάγκη για αύξηση των οικονομικών επιδομάτων στους γιατρούς σε άγονες περιοχές, όπως η Ζάκυνθος, και δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών». Επιπλέον, επεσήμανε τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη με τίτλο «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για την Ζάκυνθο», καθώς και του προγράμματος περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να παρακολουθούν και να βελτιώνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Πηγή: naftemporiki.gr