Ανακοίνωση για την Αναδιανομή Δωρεάν Βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ

Ανακοίνωση για την Αναδιανομή Δωρεάν Βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 12:00, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα ξεκινήσει την αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Ο συνολικός αριθμός των βιβλίων που θα διατεθούν είναι 130.000, εκ των οποίων 63.022 έχουν ήδη διανεμηθεί και 66.978 παραμένουν διαθέσιμα.

Η διαδικασία παραλαβής θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας για τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και δεν έχουν κληρωθεί, καθώς επίσης και για τους κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους έως τις 30/9/2024. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, έχοντας μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει τα βιβλία αυτοπροσώπως, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από δημόσια αρχή. Η εξουσιοδότηση παραδίδεται στα βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους που συνεργάζονται με τον ΟΠΕΚΑ.

Μόνο η επιλογή βιβλίων επιτρέπεται, με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ να επιδοτεί τα συμμετέχοντα καταστήματα με το ποσό των 20,00 ευρώ ανά δικαιούχο, το οποίο καλύπτει την τιμή των βιβλίων μετά από έκπτωση 10%. Επιπλέον, για κάθε τέκνο δικαιούχο, η επιδότηση ανέρχεται σε 30,00 ευρώ. Αν η τιμή των βιβλίων υπερβαίνει αυτά τα ποσά, η επιπλέον διαφορά θα καλύπτεται από τον δικαιούχο, χωρίς καμία υποχρέωση του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ο κατάλογος των συμβεβλημένων με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες, είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr