Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στον κεντρικό και ανατολικό τομέα της Μακεδονίας, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδέχεται να υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες με λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα αυξηθούν κατά τόπους, με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, φτάνοντας 24 με 27 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, 28 με 31 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς και 26 με 28 βαθμούς στη νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 29 έως 30 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, στην Αττική θα επικρατήσουν γενικά αίθριες συνθήκες, με ανέμους από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή θα κυμαίνονται από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και Θράκη, η κατάσταση θα είναι ελαφρώς καλύτερη από το απόγευμα καθώς αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα, όπως τα νησιά Ιονίου, η ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 28 βαθμούς. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα Δωδεκάνησα θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις. Στη Θεσσαλία, θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, με πιθανές τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Πηγή: naftemporiki.gr