Αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για Οικονομική Στήριξη και Αναδιάρθρωση Υγειονομικών Υπηρεσιών

Αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για Οικονομική Στήριξη και Αναδιάρθρωση Υγειονομικών Υπηρεσιών

Το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την κατάργηση του Claw back και τη διαγραφή των οφειλών, ή τουλάχιστον την αποπληρωμή τους σε περισσότερες δόσεις, επανέλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Η κατάσταση των παρόχων υγείας είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με πολλούς να βρίσκονται σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο, γεγονός που απαιτεί άμεσες λύσεις.

Ο κ. Πατούλης τόνισε την επιτακτική ανάγκη για ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και επισκέψεων, καθώς και για αύξηση των τιμών αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό αποτελεί χρόνιο αίτημα του ΙΣΑ, της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ) και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την πρόσφατη πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, που εμφανίζει δυσλειτουργίες. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει κανονικά από τον Νοέμβριο και ότι οι εν λόγω δυσλειτουργίες θα αποκατασταθούν άμεσα σύμφωνα με τις προτάσεις του ΙΣΑ. Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει διαλειτουργικότητα των συστημάτων της ΗΔΙΚΑ με τα ιατρικά συστήματα και ότι οι ασθενείς δεν θα λαμβάνουν μηνύματα, αλλά θα ισχύει το ραντεβού που έχει κλείσει ο γιατρός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συνεργαστεί στενά με τον ΙΣΑ προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος. Ο Γ. Πατούλης διατύπωσε την προσδοκία ότι θα υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των γιατρών για τη διατήρηση της υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: naftemporiki.gr