Αύξηση Βίας Μεταξύ Ανήλικων Αστυνομικοί Ελέγχουν Νέους Στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση Βίας Μεταξύ Ανήλικων Αστυνομικοί Ελέγχουν Νέους Στη Θεσσαλονίκη

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης βίας μεταξύ ανηλίκων στην πόλη. Αυτή την φορά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε περιοχές του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν 133 άτομα, εκ των οποίων 126 ήταν ανήλικοι.

Η συγκεκριμένη δράση προγραμματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες διευθύνσεις, όπως την Ασφάλειας, την Αστυνομία, την Άμεση Δράση και την Αλλοδαπών. Σκοπός αυτών των ελέγχων είναι η συγκέντρωση στοιχείων για τη χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ίσως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση στοχευμένων σχεδίων δράσης σε περιοχές όπου παρατηρείται συγκέντρωση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν, με κεντρικό στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της νεανικής εγκληματικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr