Αφιέρωμα στον Ιωνά Καρούση και την τραγωδία της απώλειας του μελών οικογένειας και φίλων

Αφιέρωμα στον Ιωνά Καρούση και την τραγωδία της απώλειας του μελών οικογένειας και φίλων

Στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε θύμα «τυφλού» χτυπήματος από δύο ενόπλους στο Τελ Αβίβ. Η τελετή έλαβε χώρα παράλληλα με την κηδεία του στο Ισραήλ. Παρόντες ήταν συγγενείς, φίλοι και η σύντροφός του, καθώς και μέλη του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, που προήλθαν από την πατρίδα του παππού του.

Ο θείος του θύματος, Γιώργος Καρούσης, μίλησε με συγκίνηση για τον ανιψιό του, αναφέροντας ότι «κάποιοι τρελοί τρομοκράτες τον γάζωσαν, ενώ είχε πάει να κάνει την εργασία του». Διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αναφέροντας τον Ιωνά ως στρατιώτη είναι ψευδείς. Αντί αυτού, τόνισε ότι ο Ιωνάς ήταν ειρηνιστής και βρισκόταν στο σημείο της τραγωδίας για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική.

«Ήταν ανιψιός μου και ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Γιορτάσαμε πρόσφατα τα γενέθλιά του και σχεδίαζε να φτιάξει τη ζωή του» συνέχισε ο κ. Καρούσης, εμφανώς συντετριμμένος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη σύντροφο του Ιωνά, η οποία ήταν παρούσα, αλλά βρισκόταν σε κατάσταση αμηχανίας και θλίψης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νούλης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον Ιωνά, θυμίζοντας την οικογενειακή του καταγωγή και τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. «Ο Ιωνάς ερχόταν συχνά στην πόλη για διακοπές. Είναι απαράδεκτο να χάνεται μια ζωή έτσι» δήλωσε, απευθύνοντας έκκληση για ειρηνική συνύπαρξη και τερματισμό της βίας.

Πηγή: naftemporiki.gr