ΚΚΕ : Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ χαιδεύει την Τουρκία και εκθέτει την κυβέρνηση

Βολές κατά της ΕΕ εξαπολύει το ΚΚΕ κατηγορώντας την ότι «χαϊδεύει» την Τουρκία και σημειώνει ότι το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα το ΚΚΕ τονίζει ότι οι κυρώσεις είναι ψευδεπίγραφες και χωρίς κανένα αντίκρυμα όπως αυτές που έχουν αποφασιστεί για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ η συνεργασία ΕΕ και Τουρκίας είναι στρατηγική και δίνεται χρόνος στον Ερντογάν να διαμορφώσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου επειδή η πολιτική των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ καθορίζονται από την με κάθε κόστος και αντάλλαγμα διατήρηση της Τουρκίας στο «ευρωατλαντικό στρατόπεδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, καθώς “χαϊδεύει” την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με ψευδεπίγραφες κυρώσεις, ενώ παραπέμπει ξανά για το απώτερο μέλλον την εκτίμηση της κατάστασης, δίνοντας χρόνο στον Ερντογάν για την διαμόρφωση τετελεσμένων.

Μάλιστα οι κυρώσεις που περιγράφονται είναι παρόμοιες με αυτές που είχαν ήδη αποφασιστεί για τις παράνομες τούρκικες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και οι οποίες κυρώσεις ήδη έχουν αποδειχτεί “χωρίς αντίκρισμα”.

Αυτή η στάση υπαγορεύεται από την στρατηγική συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, αλλά και από τις πολύμορφες σχέσεις -οικονομικές, γεωπολιτικές, στρατιωτικές- που αναπτύσσουν μαζί της ηγετικά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθορίζεται μόνο από την προσπάθειά τους να διατηρηθεί η Τουρκία στο “ευρωατλαντικό στρατόπεδο”, με όποιο αντάλλαγμα, διαψεύδοντας έτσι την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα ότι αυτές οι “συμμαχίες” μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γιάννης και Λεμπρόν αρχηγοί στο All Star Game!

Τον δικό του «μύθο» συνεχίζει να γράφει στην άλλη...

Ουκρανία: Ειδικό δικαστήριο για τους ηγέτες Ρωσίας και Λευκορωσίας;

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κάλεσε...

Βουλη: Ο καμβάς μιας μονομαχίας – Πώς ακονίζουν τα ξίφη τους Μητσοτάκης – Τσίπρας

Στο «κόκκινο» προεξοφλείται ότι θα εκτιναχθεί το πολιτικό θερμόμετρο...