ΚΙΝΑΛ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα

«Η χώρα μας ‘κατέκτησε’ ένα ακόμη ρεκόρ. Μετά το χρέος, το έλλειμμα και τον πληθωρισμό, αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 13,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας του κόμματος, Χρήστος Μέγας.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν πως «είναι προφανές ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (10ωρη ημερήσια απασχόληση), που υιοθέτησε το υπουργείο Εργασίας, στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Και προσθέτουν πως η Eurostat καταρρίπτει «και το… ‘brain gain’ της Κυβέρνησης, καθώς το 31,4%, των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, έναντι των 28,7% τον Δεκέμβριο 2021 (αύξηση κατά 2,7%)΄».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη θέσπιση κινήτρων για πλήρη και καλά αμειβόμενη εργασία και την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σε περισσότερους δικαιούχους και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια, οι νέοι πρέπει να βρουν διέξοδο», καταλήγουν τα στελέχη του κόμματος στην ανακοίνωσή τους.

Οι αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέγραψε για άλλη μία φορά αρνητική πρωτιά στην ανεργία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, με 13,3% και 614,000 ανέργους τον Ιανουάριο του 2022, αυξημένη μάλιστα κατά 0,3% έναντι του Δεκεμβρίου 2021 (13%), ενώ ακολούθησε η Ισπανία με 12,7% και 2,9 εκατ. ανέργους. Οι δύο αυτές χώρες ήταν και οι μόνες με διψήφιο ποσοστό ανεργίας, ενώ τρίτη κατατάχθηκε η Ιταλία με 8,8%.

Την πρωτιά κατέκτησε όμως η Ελλάδα και στην ανεργία των νέων με 31,4%, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 29,4% και την Ιταλία με 25,3%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νίκος Παππάς για Κασσελάκη: Τίποτε δεν έγινε τυχαία, υπήρξε πολιτική συμφωνία

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καθαρή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ,...

Οι θολές και ασαφείς μπίζνες της PwC με το δημόσιο

Γκρίνια Σας είχα ενημερώσει πριν από λίγες...

Η διαχείριση της «μαύρης τρύπας»

Το χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη Ο Στέφανος Κασσελάκης,...