ΚΙΝΑΛ : Ηχηρή η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Για ξεκάθαρη και ηχηρή αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, θέτοντας δύο προτεραιότητες:

  • Την άμεση ένταξη του ιδιωτικού τομέα στον εθνικό σχεδιασμό του συστήματος υγείας
  • Τη συμμόρφωση στελεχών της κυβέρνησης με τα περιοριστικά μέτρα που οι ίδιοι επιβάλλουν στους πολίτες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι στο πεδίο της ανευθυνότητας έχει προσχωρήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση με την ενθάρρυνση αντικοινωνικών συμπεριφορών που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική και τις συνθήκες που επικρατούν.

«Πιστεύει κανείς ότι είναι τώρα η ώρα για επαναστατική γυμναστική;», αναρωτήθηκε ο κ. Κατρίνης.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία, ο κ.Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς συμφώνησε στο Eurogroup για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της αύξησης και αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, λέγοντας: «Πιστεύετε ότι μεταθέτοντας για το 2022 τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και άλλων 20 φόρων με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, λύνετε το πρόβλημα ή υπηρετείτε απλά τον εκλογικό σας σχεδιασμό;»

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στη νέα σύμβαση με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό απέναντι σε επενδυτικές πρωτοβουλίες, πάντα όμως με όρους και προϋποθέσεις που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε όμως , δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της σύμβασης ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα ωφεληθούν ουσιαστικά ή ότι οι συνθήκες εργασίας και ζωής τους θα γίνουν καλύτερες, ή ότι θα έχουμε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Είμαστε σίγουροι ότι εάν υπήρχε η βούληση μπορούσαν να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι. Να διασφαλιστεί η ευημερία της τοπικής κοινωνίας, να προστατευτεί το περιβάλλον αλλά και να αμβλυνθεί το συγκρουσιακό και διχαστικό κλίμα. Αυτό, όμως, απαιτούσε ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία που ποτέ δεν έγινε. Απαιτούσε όμως και ικανότητα ή για την ακρίβεια ισχυρή βούληση για σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση, η οποία δεν υπήρξε», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μίνα Γκάγκα στο Βημα – «Χριστούγεννα με προφύλαξη»

Η αναπροσαρμογή του ΕΣΥ ώστε να είναι σε θέση...

Ολαφ Σολτς – Στις 8 Δεκεμβρίου η εκλογή του από τη Βουλή

Η γερμανική βουλή θα προχωρήσει στις 8 Δεκεμβρίου στην...

Μπουρλά – Ετήσιες επαναληπτικές δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊο

Για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι πιθανό να απαιτείται...

Πούτιν – Μπάιντεν: Ισως και τις επόμενες μέρες η συνάντηση κορυφής

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι...

Άγκελα Μέρκελ – Η Γερμανία την αποχαιρέτησε σε μία ιστορική τελετή

Σε μία μεγαλειώδη, όσο και ιστορική τελετή, η Γερμανία...