ΚΙΝΑΛ : Αλαζονεία του υπ. Παιδείας η κατάθεση του ν/σ για τα πανεπιστήμια

Αλαζονεία καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας το ΚΙΝΑΛ για την επιλογή να κατατεθεί -παρά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας- το νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την ίδρυση αστυνομικού σώματος και τη διαγραφή φοιτητών.

Οδηγεί στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Το ν/σ του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων που κατατέθηκε με αντικείμενο την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι, την φύλαξη και αστυνόμευση των ΑΕΙ και το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών είναι άλλη μια απόδειξη της πολιτικής αλαζονείας του Υπουργείου.

Η κ. Κεραμέως χωρίς να έχει λάβει υπόψη της απολύτως καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, χωρίς να συνομιλεί με κανένα φορέα προβάλει ως αμετακίνητη υπερασπιστής της αστυνομοκρατικής αντίληψης της κυβέρνησης.

Θέλει διαρκή και μόνιμη παρουσία αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, θέλει να αποφασίζει η ίδια κάθε χρόνο για την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, θέλει να ορίζει η ίδια το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτάσεις και έχει και πρόταση νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ που έχει καταθέσει. Από την Τρίτη στη Βουλή θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για τις αναγκαίες αλλαγές στην εκπαίδευση που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί, αλλά επιπλέον με την πολιτική της οδηγεί στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γαλλία: Δικάζεται για κατάχρηση κονδυλίων η Λεπέν

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα δικαστεί...