Κίνα: Με δικό της επιβατικό αεροπλάνο θα ανταγωνιστεί Airbus και Boeing

Όλο και πιο κοντά στον στόχο της πιστοποίησης πλησιάζει το αεροσκάφος C919 που έχει κατασκευάσει η Κίνα με στόχο να αμφισβητήσει το δίπολο των εταιρειών Airbus και Boeing. Οι δοκιμαστικές πτήσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το Σάββατο.

Η κρατική κατασκευαστική εταιρεία Commercial Aircraft Corp of China (COMAC) ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα έξι δοκιμαστικά αεροπλάνα ολοκλήρωσαν τις δοκιμαστικές εργασίες καθώς το πρόγραμμα εισέρχεται στο τελικό στάδιο λήψης πιστοποιητικού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας που είναι η αρμόδια αρχή για εμπορικές δραστηριότητες.

Ορόσημα για την Κίνα

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ορόσημο στις φιλοδοξίες της Κίνας να ανέβει «ταχύτητα» στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Η COMAC αποτελεί πλέον την τρίτη επιλογή διεθνώς στην αγορά αεροπλάνων με περισσότερες από 100 θέσεις, αφού η Boeing και η Airbus έκλεισαν συμφωνίες για την ανάληψη της παραγωγής των αεροσκαφών των ανταγωνιστριών εταιρειών Embraer και Bombardier, αντίστοιχα.

Σχεδιασμένο για να ανταγωνίζεται άμεσα τις οικογένειες αεροσκαφών Boeing 737 MAX και Airbus 320neo, το πρόγραμμα αεροσκαφών C919 αντιμετώπισε μια σειρά από τεχνικά ζητήματα και σκληρότερους ελέγχους όσον αφορά στις εξαγωγές στις ΗΠΑ, από την αρχή του όλου εγχειρήματος το 2008, όπως αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία που πρώτη θα χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος είναι η κρατική China Eastern Airlines, η οποία παρήγγειλε πέντε αεροσκάφη C919 τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η Changjiang Daily, μια εφημερίδα που ανήκει στην τοπική κυβέρνηση της Γουχάν, ανέφερε σε έκθεσή της στις 8 Ιουλίου ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προγραμματίσει να παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος τον Αύγουστο.

Πηγή: ΟΤ.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ανδρέας Πάτσης: Δίωξη σε βάρος του για δύο αδικήματα

Υπόλογος για δύο ποινικά αδικήματα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής...

Σι Τζινπίνγκ – Πούτιν: Οι «αγαπημένοι φίλοι» συναντώνται στη Μόσχα

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνάντησε σήμερα τον «αγαπημένο...