Κικίλιας – Ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να γίνει προτεραιότητα

Για την προσπάθεια να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στη χώρα μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ σημείωσε ότι ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να είναι ως μια από τις προτεραιότητες.

«Η προσδοκία είναι, μετά τον πετυχημένο τουριστικά Σεπτέμβριο, να ανέβουμε σε υψηλά επίπεδα το φθινόπωρο, ίσως και έως τις αρχές του Νοέμβρη. Οι αναθεωρημένοι δείκτες για την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες», είπε ο υπουργός.

Για τη βόρεια Εύβοια

Ερωτηθείς για την συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Μπένο σχετικά με την αποκατάσταση της βόρειας Εύβοιας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, στο σχέδιο για την οποία περιλαμβάνεται και η προσέλκυση τουριστών, τόνισε ότι ο Τουρισμός είναι «η αιχμή του δόρατος» για την ευημερία στην περιοχή και τους κατοίκους της. «Μαζί με τις οριζόντιες δράσεις από τις αρχές του 2022 αποφασίσαμε να στηρίξουμε περαιτέρω να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε βάση σε δευτερεύοντες προορισμούς. Τα τουριστικά προτερήματα της Εύβοιας είναι πολλά», είπε ακόμα.

Τα εναλλακτικά είδη τουρισμού

Ο υπουργός επισήμανε ότι ένας από τους στόχους είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και ταυτόχρονα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθούν ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο γαστροτουρισμός. «Να δώσουμε προτεραιότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε σχετικά.

Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως τόνισε, πρέπει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν. «Πρέπει να επιστρέψει πίσω το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα, στους πολίτες μας. Θέλουμε να προφυλάξουμε στο κομμάτι του υπερτουρισμού, τους πολύ διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς μας» είπε ακόμα.

Ο ίδιος εξήγησε το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κορεσμός συγκεκριμένων προορισμών, λέγοντας ότι οι λύσεις που αφορούν σε υποδομές, ύδρευση, οδικά δίκτυα επισπεύδονται προς υλοποίηση – ολοκλήρωση. «Θα δείτε πολλές συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών και τα αρμόδια υπουργεία», τόνισε.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο τουρισμός αποτελεί επαγγελματικό διέξοδο για τη νέα γενιά. «Χρειάζονται γνώση και εκπαίδευση ούτως ώστε να γίνουν βιώσιμες οι επενδύσεις στη χώρα μας. Κεντρική στόχευση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ποιοτικών, καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας και καλά καταρτισμένου προσωπικού», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Στο τραπέζι «πάγωμα» επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια 20 δισ. ευρώ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κάλεσε τις τράπεζες να...

Ιράν: Διαψεύδει την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Το Ιράν διέψευσε σήμερα ότι προμήθευσε βαλλιστικούς πυραύλους στη...

Στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα το Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός

Σε ένα γνώριμο για εκείνον γήπεδο θα αντιμετωπίσει στις...