Κεραμέως για Τράπεζα Θεμάτων: Αρρωστημένα μυαλά πίσω από την κυβερνοεπίθεση

Για την κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια αλλά και για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, μίλησε η πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο Mega.

Αναφορικά με τις επιθέσεις, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για «αρρωστημένα μυαλά». «Σκοτεινοί εγκέφαλοι, αρρωστημένα μυαλά, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να προκαλέσουν μια αναστάτωση, ένα χάος στη χώρα. Δεν το πέτυχαν».

«Παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλο χτύπημα, άντεξε η χώρα, άντεξε το σύστημα, το κρίνω εκ του αποτελέσματος με την έννοια ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις της γ’ Λυκείου. Δεν ξέρω αν είχε πολιτική στόχευση, τα θύματα ήταν τα παιδιά μας», τόνισε η ίδια.

« Θλιβερό ότι δεν υπήρξε ομόφωνη καταδίκη από τα κόμματα»

«Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα, είναι για το έλλειμμα ομοψυχίας που υπήρξε. Θλιβερό ότι δεν υπήρξε ομόφωνη καταδίκη από τα κόμματα, δεν ακούσαμε μια ξεκάθαρη καταδίκη», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι παρόμοιες επιθέσεις, μικρότερου μεγέθους, συμβαίνουν καθημερινά αλλά αποκρούονται.

«Ήταν πρωτοφανές, η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στα χρονικά. Υπήρχαν φίλτρα, αν δεν υπήρχαν, δε θα μιλήσουμε για ολοκλήρωση των εξετάσεων. 9 στα 10 σχολεία δώσανε εν τέλει εξετάσεις», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η ίδια τόνισε ότι το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων είναι τελείως διαφορετικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγεί.

«Καταδικαστέες οι δηλώσεις Ψαριανού»

Η ίδια αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υποψηφίου με τη ΝΔ βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των καθηγητών. «Είναι καταδικαστέες δηλώσεις, έδωσε εξηγήσεις».

«Πλούσια προεκλογική περίοδος»

Αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει, η υποψήφια με τη ΝΔ βουλευτής, τόνισε: «Αποκαλύπτονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προθέσεις τους. Η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ένα πλήρες, κοστολογημένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται για το ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τσάι και συμπάθεια στο «Τουρκικό Σπίτι»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ολοι οι άνθρωποι της προέδρου και ο «άγνωστος Χ»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ουκρανία: Κατέφθασαν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης  Abrams έχουν φθάσει στην...

…στο παιχνίδι των σκιών

Βορίδης για Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς...