Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ για τα Ασημακοπούλου leaks

Στις καταγγελίες που έχουν κάνει Έλληνες του εξωτερικού κατά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για ένα email πολιτικού περιεχομένου που έστειλε η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως.

«Η ίδια έχει δώσει τις απαντήσεις της για το πού βρήκε τα email αυτά, αυτό είναι το ζητούμενο» είπε στο ERTNews, υπενθυμίζοντας ότι από χθες 4/3 έχει ξεκινήσει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα μαζικά email σε απόδημους Έλληνες

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, email και τηλέφωνα, το λέει ρητά η νομοθεσία» διευκρίνισε η υπουργός λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

«Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο. Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις» είπε.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Συνάντηση Κασσελάκη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα...

Ο Λαβράνος, τα απόρρητα κονδύλια και οι «άφαντοι» εξοπλισμοί

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι υποκλοπές και οι δικαστικές περιπέτειες...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

Διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά και τον… καναπέ

Με θολό τοπίο μοιάζει η προσπάθεια της κυβέρνησης, του...

Οταν ο Στέφανος Κασσελάκης «αδειάζει» τον… ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού θυμίζει πολλές φορές η...