Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League – Χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα

Ο Παύλος Μαρινάκης ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) για τα νέα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ως στόχο την πάταξη της οπαδικής βίας με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στον Ρέντη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League θα διεξάγονται σε άδεια γήπεδα για τουλάχιστον ένα δίμηνο – ως δηλαδή τις 12 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μέτρο που αφορά και τις δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2. Επίσης θα εφαρμοστεί κατά περίσταση στα εντός έδρας ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Η αρχή θα γίνει σε αυτό του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα από τη Σερβία για το Europa League. Για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας, όπως επισημάνθηκε σχετικώς.

Αντιθέτως δεν επηρεάζεται η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα.

Κατόπιν της 12ης Φεβρουαρίου τα παραπάνω μέτρα θα επανεξεταστούν για να αποφασιστεί αν θα επεκταθούν περαιτέρω και για πόσο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη βασικές προϋποθέσεις μέχρι τότε θα είναι:

  1. η εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα πρότυπα της UEFA με ταυτόχρονη και απρόσκοπτη αξιοποίηση του υλικού από τις αστυνομικές Αρχές
  2. η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονη δυνατότητα ταυτοπροσωπείας

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως είναι δυνατόν να επιβληθούν κυρώσεις σε ομάδες πέραν εκείνων που προβλέπονται από το αθλητικό δίκαιο.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για το μπλόκο στα social media σε παιδιά κάτω των 16

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που...

Ανοίγει ξανά το ΟΑΚΑ, με διαβεβαίωση του ΤΕΕ

Στην ανακοίνωση επαναλειτουργίας του ΟΑΚΑ έως τα τέλη Απριλίου,...

Φεστιβάλ Βερολίνου: Μουσική, εκκλησία και o δρόμος προς την αυτοκτονία

Λάβαρο της επανάστασης των γυναικών στην πολύ συμπαθητική ιταλική...