Κατρούγκαλος από συνέδριο HDP: Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ και να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο, έστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του 5ου συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο Κατρούγκαλος που συμμετείχε στο συνέδριο του HDP ως Πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημείωσε στο χαιρετισμό του ότι «είναι το μοναδικό κόμμα στην Τουρκία που δεν υιοθετεί ακραίες εθνικιστικές θέσεις, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα και τα δικαιώματα, σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρών διώξεων σε βάρος του. Χιλιάδες μέλη του βρίσκονται στις φυλακές ενώ εκκρεμεί δικαστικό αίτημα πλήρους απαγόρευσης του».

Αγωνίζεστε για ανθρώπινα δικαιώματα

«Μαζί με τον πρώην Πρόεδρό μας Tiny Kox που είναι σήμερα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μαζί με τους συντρόφους σας και συντρόφους μας Feleknas Uca και Hişyar Özsoy αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή των Αποφάσεων του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Demirtas, ο Kavala και άλλοι φυλακισμένοι που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε απευθυνόμενος στο συνέδριο του HDP, «δεν παλεύετε μόνο για τους εαυτούς σας. Δεν παλεύετε μόνο για τους Κούρδους ή τους Τούρκους. Αγωνίζεστε για την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία στην Ευρώπη».

«Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στα σχέδια για νέα εισβολή στη Συρία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ. Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο» διεμήνυσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκφοβίσουν

Και κατέληξε σημειώνοντας: «πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκφοβίσουν αλλά δεν ξέρουν ότι όσο πιο σκληρά διώκουν τις ιδέες σας, τόσο πιο ισχυρές γίνονται. Θα νικήσετε για εσάς και για εμάς. Ζήτω το HDP».

Στο συνέδριο μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο έδωσαν το παρών οι βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς- αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών, υπεύθυνος ευρωπαικών θεμάτων, της Κ.Ο. – και Νίνα Κασιμάτη, όπως και ο Νεκτάριος Μπουγδάνης του Τομέα Διεθνών Σχέσεων, εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Δύο Ρώσοι νεκροί από επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της...

Τσίπρας: Θα μειώσουμε τους έμμεσους φόρους

Στη Χαλκίδα πραγματοποίησε ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς περιοδεύει...

Το «real estate» της κράτησης Μπελέρη

Αλεξάνδρας ΦωτάκηΕνα πολιτικό παιχνίδι που έχει στόχο να εξυπηρετήσει...