Κατεχόμενα: Το 80,9% υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Το 80,9% των Τουρκοκυπρίων επιθυμούν όπως επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και το 64% πιστεύει ότι η προσάρτηση στην Τουρκία δεν είναι κάτι καλό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίμηνης έρευνας του Κέντρου για τους Μετανάστες, την Ταυτότητα και τα Δικαιώματα (CMIRS).

«Ναι» σε λύση

Το δεύτερο μέρος της έρευνας που έγινε εντός Ιουνίου σε δείγμα 500 ατόμων με προσωπικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις, αφορά στο Κυπριακό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, σε πιθανό δημοψήφισμα για λύση, το 67,11% δήλωσε ότι θα ψήφιζε ναι.

Δείτε επίσης – Σε απόγνωση οι τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα λόγω πληθωρισμού

Το Κυπριακό, στην έρευνα του Ιουνίου, θεωρήθηκε το τρίτο πιο σημαντικό πρόβλημα της τουρκοκυπριακής κοινότητας μετά τα οικονομικά.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου, Μινέ Γιουτζέλ, είναι σημαντικό πως το 69,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι οι μόνοι «όμηροι» του Κυπριακού ενώ το 60,79% πιστεύει ότι και οι Ελληνοκύπριοι είναι «όμηροι» (εγκλωβισμένοι λόγω της μη λύσης).

Δεν είναι κάτι καλό η προσάρτηση

Ωστόσο, ποσοστό 30,65% πιστεύει ότι λόγω του Κυπριακού «όμηροι» είναι μόνο οι Τουρκοκύπριοι και το 39,21% μόνο οι Ελληνοκύπριοι.

Η κα Γιουτζέλ σημείωσε επίσης ότι το 40.81% πιστεύει πως υπάρχει πιθανότητα «ο βορράς της Κύπρου να προσαρτηθεί στην Τουρκία», ενώ το 84,2% πιστεύει ότι η προσάρτηση «δεν είναι κάτι καλό». Το 15,8% δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Το 19,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

Πηγή: politis.com.cy

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αφουμιγκέισον

Τι επιφυλάσσει το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα διασπαστεί; Θα...

Ποια ιστορία θα μας πει;

Νομίζω ότι το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει...

«Αιματοχυσίες» δίχως νόημα

ι αλλαγές σκυτάλης στην ηγεσία κομμάτων που είναι ή...

Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3: Σαρωτικός και στα...