Κατεχόμενα: Καμία διαπραγμάτευση όσο δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη δύο ίσων κρατών

Δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ να περιέλθει στην ημερήσια διάταξη μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό, ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η θέση τους περί «δύο κυρίαρχων ίσων κρατών με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης» στην Κύπρο, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» στα κατεχόμενα Ταχσίν Ερτουγρούλογλου (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

«Δύο κυρίαρχα ίσα κράτη»

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η «Γκιουνές» γράφει ότι ο κ. Ερτουγρούλογλου, σχολιάζοντας το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, απάντησε ότι ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η «ύπαρξη δύο κυρίαρχων ίσων κρατών στην Κύπρο με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχουν σε μια νέα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό».

Δείτε ακόμα – Επεισόδιο στην Κύπρο: Ο ΟΗΕ ρίχνει την ευθύνη στον γεωργό για τις τουρκικές προκλήσεις

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί κυρίαρχοι λαοί» και είπε ότι «αυτοί οι λαοί έχουν ο καθένας το δικό τους κράτος. Και ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη αυτών των κρατών και δεν κατοχυρώνεται ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη, δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες».

Για σχέδιο προσάρτησης

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται περί προσάρτησης του ψευδοκράτους από την Τουρκία, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι «κατά τις επαφές μου στο εξωτερικό, με ρωτούν ‘εσείς θέλετε προσάρτηση με την Τουρκία, είναι αλήθεια ότι η Τουρκία θέλει να σας προσαρτήσει;’. Κοιτάξτε, η Τουρκία, δεν έχει τέτοια πολιτική που να αφορά την προσάρτηση της ΤΔΒΚ. Δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία ή τέτοια βούληση για προσάρτηση».

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ακίνητα: Ανεβαίνουν οι τιμές έως το 2030

Η εγχώρια κτηματαγορά την τελευταία τριετία έχει πετύχει να...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ομολόγησε το μυστικό του: «Δεν είναι χάρισμα»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μοιάζει μ’ ένα καλοσεταρισμένο ρομπότ, αλλά...