Κατασκοπευτικά μπαλόνια, UFOs ή κάτι άλλο;

Μετά το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας και τις αποκαλύψεις για την ύπαρξη και άλλων μπαλονιών, έχουν γίνει γνωστές οι καταρρίψεις άλλων τριών αντικειμένων από τον αμερικανικό ουρανό.

Την Παρασκευή, ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αλάσκας από αμερικανικό F-22.
Ένα άλλο άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τον βόρειο Καναδά το Σάββατο, ενώ το τελευταίο αντικείμενο που καταρρίφθηκε ήταν το απόγευμα της Κυριακής πάνω από τη λίμνη Χιούρον, και σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, ταξίδευε στα 6.100 μέτρα και άρα θα μπορούσε να έχει παρεμποδίσει την εμπορική εναέρια κυκλοφορία.

Ωστόσο, έχει προκληθεί αναβρασμός, καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν διευκρινήσει τι ήταν ακριβώς τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψαν πάνω από τη Βόρεια Αμερική, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται ακόμη και για UFO.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγός της πολεμικής αεροπορίας Γκλεν ΒανΧερκ, υπεύθυνος για τις εσωτερικές εναέριες απειλές δήλωσε πως θα αφήσει τις υπηρεσίες πληροφοριών και την αντικατασκοπεία να το ερευνήσουν, ενώ δεν αποκλείει τίποτα, συμπληρώνοντας πως «τα ονομάζουμε αντικείμενα και όχι μπαλόνια, για κάποιο λόγο. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν ίπταντο χρησιμοποιώντας αέριο, ή διαθέτουν κάποια άγνωστα συστήματα πρόωσης».

Η Βοηθός Υπουργός Άμυνας για θέματα Εσωτερικής Άμυνας και Ημισφαιρικών Υποθέσεων, Μελίσα Ντάλτον είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι η απομάκρυνση των αντικειμένων έγινε με «πολύ μεγάλη προσοχή».

Η Ντάλτον εξήγησε ότι τα αντικείμενα μεγάλου υψομέτρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μια σειρά από εταιρείες, χώρες και ερευνητικούς οργανισμούς για «σκοπούς που δεν είναι κακόβουλοι, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης έρευνας».

«Το κατασκοπευτικό μπαλόνι από τη ΛΔΚ ήταν φυσικά διαφορετικό, καθώς ξέραμε ακριβώς τι ήταν», είπε. «Αυτά τα πιο πρόσφατα αντικείμενα δεν αποτελούν άμεση στρατιωτική απειλή, αλλά η διαδρομή τους κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες του Υπουργείου Άμυνας και το υψόμετρο που πετούσαν θα μπορούσε να είναι κίνδυνος για την πολιτική αεροπορία και για αυτό εγείρει ανησυχίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Η αγάπη θα νικήσει»

Εχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του...

Οι 10 «αόρατοι» τζιχαντιστές στην Ελλάδα και οι μυστικές έρευνες ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Δέκα τζιχαντιστές και άλλοι ύποπτοι Αραβες για συμμετοχή στη...

Credit Suisse – UBS: Πιθανή κατάργηση ως και 36.000 θέσεων

Οι επικεφαλής της μεγατράπεζας που γεννήθηκε από την εξαγορά...

Το αβέβαιο μέλλον του Rex

Για όγδοη συνεχή εβδομάδα συνεχίστηκε η κατάληψη του κτιρίου...