Καταπέλτης για Παππά η προανακριτική – Ολόκληρη η πρόταση της ΝΔ

Καταπέλτης είναι για το Νίκο Παππά η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις» για την «τέλεση αξιόποινων πράξεων» του πρώην υπουργού αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα και των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή

Ο αντ’ αυτού του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο εκείνη, Νίκος Παππάς βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα με την έρευνα για δύο σοβαρότατα αδικήματα το ένα σε βαθμό κακουργήματος και το άλλο σε βαθμό πλημμελήματος.

Και συγκεκριμένα, για τον άλλοτε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στενότατο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, ουσιαστικά νούμερο 2 της τότε κυβέρνησης, ζητείται να ελεγχθεί για ενδεχόμενη δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) αλλά και για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Εδώ ολόκληρη η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά

Στην πρόταση της ΝΔ που αριθμεί 16 σελίδες περιγράφονται αναλυτικά όλες οι μεθοδεύσεις που γίνονταν με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύσει στο χώρο των ΜΜΕ και να ελέγξει για λογαριασμό του την ενημέρωση.

«Η παράβαση καθηκόντων του κ. Παππά και οι παράνομες ενέργειες και παραλείψεις του έγκειται τουλάχιστον στο γεγονός ότι ενώ γνώριζε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, καθώς δεν είχε τα χρήματα και το πόθεν έσχες, που απαιτούνταν, επιχείρησε να διασφαλίσει, αλλά και διασφάλισε την παράνομη συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα ζητώντας από τρίτους χρήματα, παραβιάζοντας έτσι τους όρους του διαγωνισμού και εν τέλει αποσκοπώντας στο να λάβει κανάλι ο κ. Καλογρίτσας, το οποίο θα ελεγχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ πάρα πολλών άλλων.

Τυχόν άλλα αδικήματα ελέγχονται άμεσα από τη δικαιοσύνη

Ωστόσο η δωροληψία και η παράβαση καθήκοντος δεν είναι τα μόνα δύο αδικήματα, αυτά δηλαδή για τα οποία ζητείται η συγκρότηση της Προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.

«Τυχόν άλλα αδικήματα που περιγράφονται στις αναφορές ή υπάρχουν ενδείξεις από τα στοιχεία του φακέλου ότι τελέστηκαν , όπως του αδικήματος της απάτης επί δικαστηρίω, ψευδούς βεβαίωσης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης φορολογικής νομοθεσίας με τη μεταβίβαση ενεργητικού εταιρειών όπως τυχόν του DOCUMENTO χωρίς να αποδίδονται οι ανάλογοι φόροι και αδικήματα σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για όλες τις μεταβιβάσεις και διαδρομές του ποσού των 3.000.000 ευρώ, αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και όπου τυχόν υπάρχει εμπλοκή του πρώην υπουργού σε μορφή αυτουργίας ή συνέργειας αυτή δεν προκύπτει από τα ως τώρα στοιχεία του φακέλου να σχετίζεται με τα καθήκοντά του ως υπουργού και επομένως πρόκειται για πράξεις που δεν εφαρμόζεται το άρθρο 86 του Συντάγματος και ελέγχονται άμεσα από την δικαιοσύνη» επισημαίνεται στην γαλάζια πρόταση.Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από την Δικαιοσύνη η σχετική δικογραφία, κατόπιν των καταγγελιών Καλογρίτσα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν πως «προκύπτουν στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων, φερόμενων ως τελεσθέντων κατά τη διάρκεια των ετών 2015-2016 και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από έχοντα την ιδιότητα του υπουργού κατά τον προειρημένο χρόνο Νικόλαο Παππά».

Τον περασμένο Ιούλιο

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο δικαστικό επίπεδο η προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Καλογρίτσα, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, μιλώντας για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει κατηγορήσει το Νίκο Παππά  ότι είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες,  με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Ο  εργολάβος υποστηρίζει μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο Κίσινγκερ και οι κόκκινες γραμμές της εξουσίας

Εγκληματίας πολέμου ή στρατηγική ιδιοφυΐα; Πατριώτης ή προδότης των...

Βόλος – Ολυμπιακός: Προσωρινή διακοπή στο 90+5′ λόγω επεισοδίων

Η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό διεκόπη προσωρινά...