Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση ασυλίας της

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σπύρος Παππάς, υποστηρίζοντας ότι η άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού ήταν παράνομη, σύμφωνα με το Euractiv.

Η προσφυγή αφορά μια παλαιότερη υπόθεση που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά από το σκάνδαλο Qatargate και αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και αμέσως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Euractiv, το περιεχόμενο της έφεσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η έφεση υποστηρίζει ότι ο πρώτος όρος για την άρση ασυλίας ενός ευρωβουλευτού, δηλαδή να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, δεν πληρείται δεδομένου ότι αφορούν σε υπόθεση από την περίοδο 2014-2020.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τανζανία – ιός Μάρμπουργκ: Στους πέντε οι νεκροί

Μυστηριώδης ασθένεια που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον...

ΝΑΤΟ – Αμυντικές δαπάνες: Η Ελλάδα κατέγραψε πιο υψηλό ποσοστό και από τις ΗΠΑ

Η Ελλάδα κατέγραψε τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες από κάθε άλλη χώρα...

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε οι πολίτες για την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Αρνητικοί είναι στην πλειοψηφία τους οι πολίτες στο ενδεχόμενο...

Partygate: Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε πως άθελά του παραπλάνησε τη Βουλή

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τον φάκελο...