Και στις τηλεπικοινωνίες η ΔΕΗ

Τα οικονομικά αποτελέσματα και τους φιλόδοξους στόχους του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ παρουσίασε ο επικεφαλής της επιχείρησης κ. Γιώργος Στάσσης, σήμερα το απόγευμα, μιλώντας στους επενδυτές στο πλαίσιο της Investor Day.

Επενδύσεις στα δίκτυα, ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και είσοδο στις τηλεπικοινωνίες ήταν ορισμένα από τα σημεία «κλειδιά» που θα αποτελέσουν τον βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Στη μεταμόρφωση της ΔΕΗ, οικονομικά και περιβαλλοντικά, θα παίξουν επίσης ρόλο τα «λουκέτα» στους λιγνίτες, η ψηφιοποίηση των δικτύων και η αλλαγή εμπορικής πολιτικής με επίκεντρο τον πελάτη.

Όσον αφορά στις λιγνιτικές μονάδες θα περιοριστούν κατά 54% έως το 2023 και θα σβήσουν οριστικά 2028. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα περιοριστούν κατά 62%. Το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ από 0,3 TWh το 2019 θα φτάσει στις 1,6 TWh το 2023.

Κάνοντας τα αποκαλυπτήρια του νέου business plan για την περίοδο 2021-2023, o κ. Στάσσης επεσήμανε ότι οι επενδύσεις στα δίκτυα προκειμένου να στηρίξουν τις ΑΠΕ και την ηλεκτροκίνηση, κατά την ερχόμενη τριετία 2020-2023 θα φτάσουν περίπου τα 1,4 δισ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα θα εγκατασταθούν πάνω από 1.000 υποδομές φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και 10.000 μεσοπρόθεσμα.

Το «όχημα» για τις οπτικές ίνες

Επίσης, ανακοινώθηκε είσοδος στις τηλεπικοινωνίες. Τα πάνω από 240.000 χιλιόμετρα δικτύων ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ θα αποτελέσουν το «όχημα» για τις οπτικές ίνες.

Ο κ. Στάσσης αναφέρθηκε ακόμη στα αυξημένα λειτουργικά κέρδη και EBITDA του 9μήνου του 2020 και του γ’ τριμήνου του έτους, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη. Για το 2023 μάλιστα προβλέπονται EBITDA μεγαλύτερα από 1,1 δισ. ευρώ, έσοδα μεγαλύτερα των 4 δισ. ευρώ και δαπάνες κεφαλαίου περίπου 1.1 δισ. ευρώ.

Στους στόχους της εταιρείας έως και το 2023 περιλαμβάνεται η μείωση της συμβατικής παραγωγής (από ορυκτά καύσιμα) από 11 GW σήμερα σε 8.5 GW, η αύξηση των ΑΠΕ από 0,2 GW σε 1.5 GW, μερίδιο λιανικής στις 38.4 TWh από 28.9 TWh και αύξηση της ρυθμιζόμενης περιουσιακής βάσης στη διανομή (distribution RAB) από 3.0 δισ. ευρώ σε 3.5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...