Ιτούδης: «Δίπλα στην Εθνική αφιλοκερδώς»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αφήνει τη θέση του, αλλά δεν αποκόπτεται εντελώς από την Εθνική ομάδα. Η ΕΟΚ είχε ήδη ενημερώσει για τη νέα μορφή συνεργασίας που θα προκύψει, κάτι που και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής επιβεβαίωσε με την ανάρτηση που έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου.

Σ’ αυτήν αναφέρθηκε στην επιθυμία – πρόθεσή του να είναι παρών στην επόμενη ημέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, προσφέροντας αφιλοκερδώς (όπως διευκρινίστηκε για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις ή παρεξηγήσεις) συμβουλές και απόψεις, αν αυτές κριθούν ωφέλιμες προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στο ίδιο κείμενο ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σ’ εκείνο το υγιές κομμάτι των Ελλήνων φιλάθλων που του προσέφερε την αγκαλιά και την ευχή του, καθώς «με γέμισε περισσότερο ακόμα και από τίτλους που έχω κατακτήσει σε επίπεδο ομάδων».

Ιτούδης: «Έδωσα και την τελευταία ρανίδα της δύναμής μου»

«Τον Μάρτιο του 2022, μετά από την πρόσκληση και τιμή που μου έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κο Λιόλιο, ανέλαβε τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας. Μία θέση που πάντα θεωρούσα τιμή να προσκληθώ και υποχρέωση να αναλάβω.

Σε όλο το διάστημα έδωσα όλο μου το είναι για να πετύχει η Εθνική μας. Παρόλες τις αντιξοότητες που η Εθνική μας συνάντησε, θεωρώ πως παλέψαμε με όλες τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουμε με σεβασμό, μαχητικότητα και αυταπάρνηση τη χώρα μας.

Μετά το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική μπαίνει σε μία χρονιά που κατάφερε να προκριθεί για να αγωνιστεί στο προ-ολυμπιακό τουρνουά με στόχο την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Το τουρνουά αυτό, θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις εβδομάδες μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας της Ευρωλίγκα οι οποίες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους.

Η σκέψη μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Εθνική μας ήταν πως αυτή πρέπει να ενώνει. Είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων και έχουμε υποχρέωση να την βάζουμε πάνω από την προσωπική μας θέληση και το προσωπικό μας συμφέρον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσωπική μου θέληση είναι να οδηγήσω την Εθνική μας στο επερχόμενο προ ολυμπιακό τουρνουά.

Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχω όμως με το κλαμπ μου, οι οποίες τελειώνουν μόλις λίγες εβδομάδες πριν την αρχή του προ-ολυμπιακού τουρνουά, δεν επιτρέπουν τη διαθεσιμότητά μου στον βαθμό που πιστεύω πως απαιτεί η προετοιμασία για ένα τόσο σημαντικό τουρνουά.

«Πόσο μικρό είναι το ατομικό μέγεθος μπροστά στο μεγαλείο της εκπροσώπησης της χώρας»

Ως εκ τούτου, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κο Λιόλιο, αποφασίσαμε να είμαι δίπλα στην ομοσπονδία και στην Εθνική μας αφιλοκερδώς μόνο με την συμβουλή και την άποψή μου οποτεδήποτε και αν αυτή χρειαστεί.

Σε αυτό το διάστημα του ενάμιση χρόνου, αισθάνθηκα την αγκαλιά και την ευχή όλων των υγιών Ελλήνων φιλάθλων και αυτό με γέμισε περισσότερο ακόμα και από τίτλους που έχω κατακτήσει σε επίπεδο ομάδων.

Προσωπικά, έδωσα και την τελευταία ρανίδα της δύναμής μου για να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μας ενώ γέμισα με υπερηφάνεια και ταπεινότητα αντιλαμβανόμενος πόσο μικρό είναι το ατομικό μέγεθος όλων μας, μπροστά στο μεγαλείο της εκπροσώπησης της χώρας και της συμμετοχής στην Εθνική μας ομάδα», έγραψε στο μήνυμά του.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αναζητείται στήριξη για τους μικρομεσαίους

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν καθημερινά έναν αγώνα επιβίωσης που...

«Εχω βρει τη μουσική μου γλώσσα»

F1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν – Πρωταθλήτρια η Red...

Ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου στο Αιγάλεω

Στο Αιγάλεω και συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου...

«Λίφτινγκ» στα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης

Σε τρεις εβδομάδες εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα σπεύσουν να...

Μίνως Μάτσας

F1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν – Πρωταθλήτρια η Red...