Ιταλία: Τηλεκπαίδευση μόνο για τους μη εμβολιασμένους μαθητές

Απλουστεύονται το εξής οι κανόνες  για την προσφυγή στην τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας της Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε ότι στους παιδικούς σταθμούς η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνον αν, σε κάθε τάξη, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε θετικά παιδιά. Από το δημοτικό και πέρα, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αφορά μόνον τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Στις τάξεις των δημοτικών σχολείων θα «ενεργοποιείται» μετά το πέμπτο κρούσμα, στα γυμνάσια και στα λύκεια μετά το δεύτερο.

O Ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι δήλωσε ότι «το 81,3% των μαθητών παρακολουθεί τα μαθήματα με φυσική παρουσία, και το 92% των δασκάλων και καθηγητών εργάζεται κανονικά, εντός των σχολικών κτηρίων». «Το κύριο όπλο μας παραμένει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Συνολικά, στην φάση αυτή, στους παιδικούς σταθμούς της Ιταλίας το 23,3% των παιδιών είναι θετικά ή σε προληπτική καραντίνα. Το ποσοστό θετικών μαθητών και σε τηλεκπαίδευση στα δημοτικά είναι 22,5% και στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας 15,8%.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, πρόσθεσε ότι στις περιπτώσεις στις οποίες οι τάξεις θα πρέπει να συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, αυτή θα διαρκεί 5 ημέρες και όχι 10, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ερντογάν: Συνομιλίες με Gazprom για τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom,...

Μουντιάλ 2022: Στα ημιτελικά η Κροατία, απέκλεισε τη Βραζιλία

Η αλύγιστη Κροατία στα ημιτελικά του Μουντιάλ για δεύτερη...