Ιταλία: Μείωση στη χρήση ΙΧ αλλά όχι σε κλιματιστικά και καλοριφέρ

Οι περισσότεροι Ιταλοί είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν λιγότερο το ΙΧ τους, αλλά δεν θέλουν να μειώσουν την χρήση του κλιματιστικού και του καλοριφέρ, σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ipsos.

Πιο αναλυτικά, μόνον το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να περιορίσει την χρήση του κλιματισμού, ενώ σε ό,τι αφορά  το καλοριφέρ, το ποσοστό αυξάνεται στο 44%. Στο Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μόνον το 22% δήλωσε ότι φέτος ανάβει λιγότερο το κλιματιστικό του.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, το 63% του στατιστικού δείγματος πρόκειται να χρησιμοποιήσει το ΙΧ αυτοκίνητό του λιγότερο απ’ ό,τι έκανε στο παρελθόν και παράλληλα το 58% θέλει να αγοράσει στο μέλλον ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο.

Η πόλη της Ιταλίας με τη μεγαλύτερη ευαισθησία στην βιώσιμη ανάπτυξη είναι η Μπολόνια, ενώ οι πολίτες 57 με 74 ετών είναι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τις περισσότερες θυσίες για να μπορέσει να προστατευθεί -όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται- ο πλανήτης.

Παράλληλα, έρευνα της εταιρίας Mup Research έδειξε επίσης ότι το τελευταίο τρίμηνο το 46% των Ιταλών περιόρισε ήδη την χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου του, εξαιτίας της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσπαθεί να γεμίζει το ρεζερβουάρ το αυτοκινήτου του σε πρατήρια όπου τα καύσιμα κοστίζουν λιγότερο, ενώ  το 32% υιοθέτησε ένα νέο τρόπο οδήγησης, πιο προσεκτικό, με στόχο να αποφεύγει άσκοπη σπατάλη καυσίμων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μπάιντεν καλεί 121 ηγέτες στη Σύνοδο για τη Δημοκρατία – Ποιοι μένουν εκτός

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δεσμευθεί...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκκρεμότητες που πιέζουν τον Τσίπρα μέχρι τις εκλογές

Πολλές εκκρεμότητες πρέπει να κλείσει τάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ –...