Ιταλία: Εννέα νεκροί από την κακοκαιρία – 13.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ο προσωρινός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, και ειδικότερα την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, είναι εννέα νεκροί ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν είκοσι ένας ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι διακόσιες πενήντα. Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει τόσες καταστροφές. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους», τόνισε ο Μάσιμο Ίζολα, ο δήμαρχος της Φαέντσα, πόλης της επαρχίας Ραβέννα στην Εμίλια-Ρομάνια.

Και αύριο τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες και την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Υπό τον Στέφανο Κασσελάκη συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην...

Χένρι Κίσινγκερ: Πέθανε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σε ηλικία 100 ετών

Ο Χένρι Κίσινγκερ, ιστορική μορφή της αμερικανικής διπλωματίας που...