Ιστορική συνεδρίαση των ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Κίεβο

Συνεδριάζουν σήμερα στο Κίεβο (2/10) οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ να χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση είναι «ιστορική». H σύγκληση του άτυπου συμβουλίου εκφράζει τη δέσμευση των 27 κρατών-μελών και της Ε.Ε. να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ουκρανία

«Συγκαλέσαμε μια ιστορική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Ουκρανία, την υποψήφια χώρα και μελλοντικό μέλος της ΕΕ. Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον ουκρανικό λαό» έγραψε στο Twitter.

Στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Μπορέλ ανέφερε ότι το συμβούλιο που λαμβάνει χώρα στο Κίεβο δε θα έχει συμπεράσματα και σαφείς αποφάσεις, καθώς πρόκειται για άτυπη συνάντηση των 27. Ωστόσο θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τον πόλεμο και την στήριξη της Ουκρανίας.

«Αυτός ο πόλεμος έχει βαθιές συνέπειες σε όλο τον κόσμο, αλλά για εμάς τους Ευρωπαίους είναι υπαρξιακή απειλή», επισήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα υπογράμμισε ότι «αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία είναι πολύ μεγαλύτερο από την Ουκρανία. Πρόκειται για τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα του κόσμου».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...