Ισραήλ: Τέταρτη δόση για όλους τους ενήλικες – Τι οδήγησε στην απόφαση

Τις… πρωτιές στο μέτωπο των εμβολιασμών διεθνώς συνεχίζει να κρατά το Ισραήλ που αυτή τη φορά γίνεται και η πρώτη χώρα στον κόσμο που εγκρίνει τη χορήγηση τέταρτης δόσης για όλο τον ενήλικο πληθυσμό, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον.

Η απόφαση από την ειδική επιστημονική επιτροπή της χώρας για τον κοροναϊό ακολουθεί το πόρισμα μελέτης που έδειξε πως ναι μεν η τέταρτη δόση δεν παρέχει πλήρη προστασία από την Όμικρον, όμως υπερδιπλασιάζει την προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση από κοροναϊό με συμπτώματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε νοσηλεία.

Συγκεκριμένα η μελέτη υποστηρίζει πως προσφέρει τρεις με πέντε φορές ισχυρότερη προστασία σε σχέση με τις τρεις δόσεις εμβολίων.

Πέντε μήνες μετά την τρίτη δόση

Κατόπιν αυτού η ειδική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη τέταρτης δόσης σε όλους τους πολίτες, άνω των 18 ετών.

Προηγουμένως απαιτείται και η έγκριση της εισήγησης από το υπουργείο Υγείας της χώρας, που όμως είναι ουσιαστικά τυπική, με τις σχετικές προετοιμασίες να έχουν ήδη δρομολογηθεί με τις αρχές να βιάζονται να ανακόψουν το νέο κύμα.

Η τέταρτη δόση θα μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την τρίτη δόση ή μετά από σχετικό διάστημα νόσησης από κορωνοϊό.

Οι «πρωτιές» του Ισραήλ στον εμβολιασμό

Το Ισραήλ ήταν ήδη η πρώτη χώρα που ξεκίνησε από τις αρχές Δεκεμβρίου την χορήγηση της τέταρτης δόσης σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, όπως οι υγειονομικοί, οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι άνω των 60 ετών. Όμως, υπήρχε έντονη συζήτηση για την καθολική δρομολόγηση της τέταρτης δόσης σε όλο τον πληθυσμό.

Σημειωτέον πως ήδη περίπου 600.000 Ισραηλινοί έχουν κάνει την τέταρτη δόση (ή αλλιώς δεύτερη ενισχυτική δόση), ενώ τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός έχει κάνει και την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Καλάθι των Χριστουγέννων: Προστέθηκε και το χοιρινό

Στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» προστέθηκε το χοιρινό κρέας όπως...

Καίτη Κωνσταντίνου: «Δεν θεωρώ την τηλεόραση ένα δευτερεύον μέσο»

Η Καίτη Κωνσταντίνου έρχεται στο ραντεβού μας ντυμένη στα...

Φορολογικό νομοσχέδιο: Live η συζήτηση στη Βουλή

Στην ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται, σήμερα Τετάρτη, η αναμέτρηση...