Ισημερινός: Ιδιωτικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα

Ιδιωτικό αεροσκάφος με εννέα επιβαίνοντες έπεσε σήμερα στη θάλασσα, ανοικτά της νήσου Σαν Κριστόμπαλ του Ισημερινού, στο αρχιπέλαγος των Γκαλάπαγκος. «Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ή νεκροί», ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και είναι «καλά στην υγεία τους». Πρόκειται για δύο μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και δύο παιδιά.

Το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα, περίπου 1.600 μέτρα από την παραλία Πούντα Καρόλα του Σαν Κριστόμπαλ, ενός από τα κατοικημένα νησιά στο ανατολικό τμήμα των Γκαλάπαγκος, που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς για τη μοναδική βιοποικιλότητά τους. Είχε αναχωρήσει από το Σαν Κριστόμπαλ με προορισμό το νησί Ισαμπέλα, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος που βρίσκεται δυτικότερα.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, διακρίνεται το λευκό αεροσκάφος να επιπλέει στα νερά και να προσεγγίζεται από σωστική λέμβο.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής ανέφερε ότι το αεροσκάφος βυθίστηκε λίγη ώρα αργότερα και οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις «περιβαλλοντικές επιπτώσεις» του ατυχήματος και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Zara: To μυστικό όπλο της εναντίον της Shein

Στην αντιμετώπιση της κινεζικής Shein που σαρώνει τα πάντα...

Γιατί έχει τόσο κόσμο στην Ακρόπολη;

Ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για να δουν από...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τη...