ΗΠΑ: Ο Αφροαμερικανός Τιμ Σκοτ θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος

Ο Τιμ Σκοτ, ο μοναδικός Αφροαμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, υπέβαλε σήμερα επισήμως την υποψηφιότητά του διεκδικώντας το χρίσμα του κόμματός του ώστε να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Σκοτ, το πάμφτωχο παιδί μιας μονογονεϊκής οικογένειας από τη Νότια Καρολίνα, συχνά παρουσιάζει την προσωπική ιστορία του ως απόδειξη ότι η Αμερική παραμένει η γη των ευκαιριών. Κατέθεσε τη δήλωση της υποψηφιότητάς του στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή σήμερα.

Ο εύχαρις χαρακτήρας του έρχεται σε αντίθεση με τους δεδηλωμένους ή πιθανούς αντιπάλους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, όπως είναι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο κυβερνήτης της Φλόρινας Ρον ΝτεΣάντις που εμφανίζουν τις ΗΠΑ ως μια χώρα σε παρακμή που χρειάζεται να διασωθεί από τη διεφθαρμένη, αριστερή ελίτ.

Όντας μαύρος και συντηρητικός, ο Σκοτ αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση, σε μια χώρα όπου το 92% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων στήριξαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. Το 55% των λευκών ψήφισε τον Τραμπ.

Ο Σκοτ συχνά επέκρινε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του επειδή έκανε ρατσιστικά σχόλια και μπλόκαρε πολλούς από τους υποψηφίους δικαστές που πρότεινε ο μεγιστάνας πρόεδρος για τον ίδιο λόγο. Ταυτόχρονα ωστόσο κατηγορούσε τους Δημοκρατικούς ότι εκμεταλλεύονται τις φυλετικές εντάσεις για κομματικό όφελος.

Αν και έχει δηλώσει ότι ήταν θύμα φυλετικής προκατάληψης, επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μια ρατσιστική χώρα.

Δεν φαίνεται πάντως να έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το χρίσμα αφού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μόνο το 2% των Ρεπουμπλικάνων σκοπεύει να ψηφίσει υπέρ του στις προκριματικές εκλογές και το όνομά του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό σε πανεθνικό επίπεδο. Πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Τραμπ και περίπου το ένα πέμπτο τον ΝτεΣάντις ο οποίος αναμένεται ότι θα μπει στην κούρσα της διεκδίκησης εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Διορισμός τριών νέων υφυπουργών Άμυνας

Τρεις νέοι υφυπουργοί Άμυνας διορίστηκαν σήμερα στην ουκρανική κυβέρνηση...

Ιράκ: 100 νεκροί σε γάμο από πυρκαγιά στην αίθουσα δεξιώσεων

Με αίμα βάφτηκε μία γαμήλια τελετή στην κωμόπολη Καρακός,...

Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος κοιτίδα πολιτισμού και όχι τάφος μεταναστών

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να...