ΗΠΑ – Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης λέει πως ανακάλυψε αποδείξεις για απάτη στον επιχειρηματικό όμιλο Τραμπ

Η έρευνα της εισαγγελέως της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον όμιλο Τραμπ (Trump Organization) επέτρεψε να έρθουν στο φως στοιχεία, που φαίνεται να αποδεικνύουν πρακτικές φοροδιαφυγής, κυρίως υπερεκτίμηση και στη συνέχεια υποεκτίμηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, ανέφεραν οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που υπογράφει η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς, ο νόμιμος ιδιοκτήτης της Trump Organization, δηλαδή ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είχε «την εξουσία απόφασης σε ένα μεγάλο εύρος πρακτικών της Trump Organization, περιλαμβανομένων εσφαλμένων δηλώσεων προς τρίτους, κυρίως οικονομικούς θεσμούς και τις αμερικανικές φορολογικές αρχές (IRS)».

Η Λετίσια Τζέιμς, που θέλει να ακούσει σε αυτή την υπόθεση τον Ντόναλντ Τραμπ και τα παιδιά του, Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, υπογράμμισε πως πρέπει να αναγκαστούν να καταθέσουν.

«Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, η κ. (Ιβάνκα) Τραμπ ήταν η κύρια επαφή για τον μεγαλύτερο πιστωτή της Trump Organization, την Deutsche Bank. Σε σχέση με αυτή τη θέση, η κ. Τραμπ ήταν εκείνη από την οποία προερχόταν η αποστολή εσφαλμένων οικονομικών εγγράφων στην Deutsche Bank και το ομοσπονδιακό κράτος», σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο.

Αναφέρεται επίσης πως «από το 2017», ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέθετε εξουσία για πολλά έγγραφα που περιελάμβαναν παραπλανητικές εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων, κυρίως μίας σουίτας στον Πύργο Τραμπ (Trump Tower), που δηλώθηκε τρεις φορές μεγαλύτερη του πραγματικού της μεγέθους και η αξία της οποίας υπερεκτιμήθηκε στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Τραμπ κατηγορεί την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, που έχει εκλεγεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, για πολιτικά κίνητρα και έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειές της ως «απειλή εναντίον της δημοκρατίας μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ καλούνταν ήδη στις αρχές Ιανουαρίου να εμφανιστούν για κατάθεση, στο πλαίσιο της εκτεταμένης αυτής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 από την Τζέιμς, όμως ο πρώην πρόεδρος απάντησε στέλνοντας στην εισαγγελέα μια πρόταση 20 σελίδων, με προφανή σκοπό να «ακυρώσει» αυτές τις κλήσεις.

«Οι Τραμπ πρέπει να συμμορφωθούν με τις νόμιμες κλητεύσεις μας για έγγραφα και μαρτυρίες, επειδή κανείς σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να επιλέξει αν και πώς εφαρμόζεται ο νόμος σε εκείνον. Δεν θα παρεμποδιστούμε στις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε αυτή την έρευνα και να διασφαλίσουμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Τζέιμς.

Η Λετίσια Τζέιμς έχει την υποψία πως εδώ και σχεδόν τρία χρόνια η Trump Organization υπερεκτίμησε την αξία ορισμένων ιδιοκτησιών της, όταν ζητούσε δάνεια από τράπεζες και πως υποεκτίμησε τις ίδιες ιδιοκτησίες ενώπιον των φορολογικών αρχών, προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους.

Ο Έρικ Τραμπ, ένας άλλος γιος του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και αντιπρόεδρος της Trump Organization, κατέθεσε στις υπηρεσίες της Τζέιμς τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πουλήσαμε πυρομαχικά, αξίας 25 εκατ. δολαρίων στους Αμερικανούς

Το ότι στο ΚΥΣΕΑ συζητήθηκε το μεταναστευτικό και οι...

ΣΥΡΙΖΑ: Σκιές στην ενότητα – Στις καλένδες η διεξαγωγή του Συνεδρίου

Το χαμόγελο, σήμα κατατεθέν του Στέφανου Κασσελάκη, δεν πρέπει...

Τσούνης: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενέργεια

Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας...

ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μάχης: Ποιοι στηρίζουν και ποιοι όχι τον Κασσελάκη

Όπλο, κράνος, εξάρτηση και πλήρως εξοπλισμένος για μάχες σε...

Ντόναλντ Τραμπ: Κρίθηκε υπόλογος και για απάτη

Υπόλογος για απάτη κρίθηκε χθες Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ...