ΗΠΑ – Αφγανιστάν και κορωνοϊός ρίχνουν κι άλλο τη δημοτικότητα Μπάιντεν

Η αποδοχή των Αμερικανών όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν στο θέμα της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, καθώς και της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στις ΗΠΑ στη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων, υποχωρεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του NBC News που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εγκρίνει απόλυτα τις πολιτικές επιλογές του αμερικανού προέδρου, ενώ το 48% τις αποδοκιμάζει.

Το 49% ισοδυναμεί με πτώση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα του NBC News τον Απρίλιο, επισημαίνει το CNBC. Την ίδια στιγμή αυξημένο είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες και το ποσοστό των δυσαρεστημένων.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 50% δήλωσε ότι ενέκρινε τη δουλειά του Μπάιντεν, ενώ το 48% δήλωσε ότι αποδοκιμάζει.

Στη δημοσκόπηση του NBC News συμμετείχαν 1.000 ενήλικες και η έρευνα έχει ένα περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 3,1%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου.

Αφγανιστάν

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τον χειρισμό του Μπάιντεν στην τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν, με μόνο το 25% να σημειώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου επικρίνεται για τον τρόπο που επιχείρησε να απομακρύνει τους συμμάχους από το Αφγανιστάν, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από τη χώρα και οι Ταλιμπάν ανακαταλαμβάνουν την εξουσία.

Κορωνοϊός

Ενώ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, η αποδοχή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν σε σχέση με την πανδημία έχει μειωθεί σημαντικά.

Από τους ερωτηθέντες, το 53% δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από τον πρόεδρο. Πρόκειται για πτώση 16 μονάδων σε σύγκριση με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Λίγο περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι αποδοκιμάζουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει και το Καλάθι των παιχνιδιών

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και το «Καλάθι...

Κόκκινα δάνεια: Οι 8 αλλαγές του νέου νόμου – Πως ωφελούνται οι δανειολήπτες

Οκτώ αλλαγές υπέρ των δανειοληπτών και των οφειλετών δανείων...