Ηλιόπουλος: Υπό συζήτηση εάν χρειαστεί να παραιτηθώ, για να γίνει βουλευτής ο Κασσελάκης

«Όλα είναι υπό συζήτηση» ανέφερε ο Όθωνας Ηλιόπουλος  για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι ανακινούν αυτό το θέμα δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, διότι από το κόμμα εμένα δεν μου ζήτησε ποτέ να παραιτηθώ. Δεν έκανε κανείς ποτέ καμία νύξη για παραίτηση, οπότε ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα πλασματικό σενάριο μπροστά το οποίο δημιουργούνται από κέντρα εκτός κόμματος».

Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, πως «εγώ έκανα όμως μια πολύ σαφή δήλωση, διότι από την αρχή της εκλογής μου κυκλοφόρησαν σενάρια για την παραίτησή μου, τα οποία θεωρώ ότι κυκλοφόρησαν συγκεκριμένα κέντρα για λόγους δικής τους πολιτικής σκοπιμότητας. Και το ίδιο έγινε και με τον κύριο Κασσελάκη. Νομίζω ότι ο Στέφανος πολύ συνειδητά έχει επιλέξει τον ρόλο μιας εκπροσώπησης στη Βουλή από τον Σωκράτη Φάμελλο και για τον ίδιο του τον εαυτό προς το παρόν και δεν το θεωρώ καθόλου εφήμερο, ίσως σε βάθος χρόνου έχει επιλέξει έναν ρόλο να συνδέσει το κόμμα με την κοινωνία».

Απαντώντας, στο εάν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει μαζί του για μια αξιοποίηση του ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «Βεβαίως έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Τον Στέφανο τον ξέρω από το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, είχαμε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές, είχαμε βρεθεί πολλές φορές σε οργανώσεις του εξωτερικού μαζί. Τον εκτιμώ πάρα πολύ. Όταν εκλέχτηκε πρόεδρος τον πήρα τηλέφωνο και του ευχηθώ συγχαρητήρια και καλή δύναμη, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μια εύκολη θέση αυτή την οποία την ανέλαβε. Και από τότε έχουμε επικοινωνία καθημερινή και σήμερα ακόμη ανταλλάξαμε μηνύματα για πολιτικά θέματα».

Ενώ για ένα θεσμικό ρόλο του κ. Ηλιόπουλου σημείωσε πως δεν ξέρει κάτι άλλο. «Αλλά το εννοώ αυτό που σας λέω, γιατί εγώ έχω ρόλο, εκπροσωπώ τους Έλληνες του εξωτερικού και ο ρόλος μου, όπως εγώ τον περιμένω, είναι να αρχίσω μια περιοδεία με όλες τις οργανώσεις, εννοώ τις τοπικές οργανώσεις και τις εθνικές οργανώσεις στο εξωτερικό και να μεταφέρω τα αιτήματα και αυτή τη φωνή των ανθρώπων».

Κασσελάκης: Εγώ θα είμαι έξω στην κοινωνία

Για την απουσία του από τη Βουλή και για το γεγονός ότι θα παραμείνει εκτός αυτής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια εάν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία της τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Srar.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ο Στέφανος Κασσελάκης, θεωρεί πως δεν αποτελεί πρόβλημα: «Είναι και μια ανακούφιση για εμένα που υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τόσο το έργο που πρέπει να έχουμε έναν πραγματικό επιστήμονα.

Εγώ θα είμαι έξω στην κοινωνία, πρέπει να φέρουμε τη δική μας ΚΟ από τους κλειστούς διαδρόμους της Βουλής μέσα στην κοινωνία».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...