Η Moody’s αναβάθμισε την Παγκρήτια Τράπεζα κατά δύο βαθμίδες

O νέος τραπεζικός πόλος που διαμορφώνεται, πέραν των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, έχει αρχίσει και σχηματοποιείται με κυρίαρχο ρόλο την Παγκρήτια, την Attica Bank, την Optima. Οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ραγδαίες, με συνεργασίες, συγχωνεύσεις και «επιθετικές» κινήσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική αυτών των τραπεζών στη χορήγηση δανείων.

Για όλα αυτά, λαμβάνει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι προχθές η Moody’s Investors Service (Moody’s) έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Παγκρήτια Τράπεζα, καθώς αναβάθμισε κατά δύο βαθμίδες τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεών της σε B3 από Caa2 και τη βασική πιστωτική εκτίμησή της σε Caa2 από Caa3. Το outlook για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων παραμένει  θετικό (positive outlook).

Οι pro-forma για την 30.06.2022 Δείκτες CET1, Tier 1 και CAR (Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας)  υπολογίστηκαν μετά την αύξηση σε 12,1%, 13,1% και 15,1% αντίστοιχα, σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με τους δημοσιευμένους δείκτες της 30.06.2022, υπερκαλύπτοντας τις εποπτικές απαιτήσεις και δημιουργώντας, κατά τις εκτιμήσεις του Οίκου, μια ασφαλή βάση για την διαχείριση του πλάνου μείωσης των NPE’s.

Κάλυψη από την Thrivest Holdings Ltd,

Τόσο ο σχεδιασμός της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, όσο και οι συντονισμένες ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωσή της από τη Διοίκηση Δημόπουλου-Βαρθολομαίου με την αρίστη συνεργασία της ΤτΕ, οδήγησαν σε διευρυμένη συμμετοχή ειδικών επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι κυρίαρχο ρόλο στην Αύξηση Κεφαλαίου έπαιξε το επενδυτικό σχήμα της Thrivest Holdings Ltd, συμφερόντων Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου.

Η Thrivest κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των ζητηθέντων κεφαλαίων (65 εκατ. ευρώ), ανοίγοντας έτσι επιτυχώς τον επόμενο κύκλο του στρατηγικού μετασχηματισμού της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Με επαρκή κεφάλαια και έναν ισχυρό πλέον βασικό μέτοχο η Παγκρήτια προχωρά στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου, με αυξανόμενη δυναμική και με κύριους άξονες ανάπτυξης την εξαγορά της δραστηριότητας του Ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC, καθώς και τη συγχώνευση με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Για την Παγκρήτια Τράπεζα, η νέα μέρα έχει ήδη ξεκινήσει, καθιστώντας την πλέον το φαβορί για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στη χώρα, στοχεύοντας στη σημαντική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και εν γένει της Ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τέμενος

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από πυρά ενόπλων σε...

Σαρδηνία: Προβάδισμα κεντροαριστερής συμμαχίας στις περιφερειακές εκλογές

Με καταμετρημένο περίπου το 70% των ψήφων στις περιφερειακές...

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Ο Τολιόπουλος της έδωσε τη νίκη

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε ηγετικό ξεκίνημα σε άμυνα και...