Η μεγάλη ανατροπή στις προσλήψεις και το «μαγαζί γωνία» που αλλάζει χέρια

Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης στα σούπερ μάρκετ

Στα νησιωτική Ελλάδα, εκεί όπου αναμένεται να φθάσουν εκατομμύρια τουρίστες μεταφέρεται σταδιακά ο ανταγωνισμός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

•  Μαθαίνουμε πως οι μεγάλοι παίκτες του χώρου έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στα μεγάλα νησιά και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να… χτυπήσουν, με νέες εξαγορές.

•  Όπως σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλες οι μικρομεσαίες τοπικές αλυσίδες έχουν… βάλει πωλητήριο.

•  Στην πιάτσα ψιθυρίζεται πως από τον Σεπτέμβριο έρχεται deal μεγατόνων που θα κάνει αίσθηση…

•  Οι διεργασίες λέγεται πως ξεκίνησαν πριν αρκετούς μήνες, ωστόσο πάγωσαν για λίγο διάστημα λόγω εκλογών.

•  Η περαιτέρω συγκέντρωση του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στα χέρια λίγων και ισχυρών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση….

————————-

Πτυχίο έχετε; Δεν πειράζει προσλαμβάνεστε εάν…

•  Μια σημαντική ανατροπή συντελείται σταδιακά στην αγορά εργασίας. Η οποία αλλάζει εντελώς όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

•  Και αυτή αφορά στον τρόπο που μεγάλες εταιρείες θα κάνουν προσλήψεις στο άμεσο μέλλον.

•  Αρκετές πλέον ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα προσόντα και τις ικανότητες που έχει ο υποψήφιος και λιγότερο στα πτυχία… που κουβαλά στο βιογραφικό του.

•  Προέχουν με άλλα λόγια τα ουσιαστικά προσόντα, και όχι τα τυπικά.

•  Μετά την μεγάλη παραίτηση, οι εργοδότες φαίνεται να έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να αλλάξουν στάση και να εστιάσουν στις ανάγκες του εργαζόμενου.

•  Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο εξωτερικό.

•  Είμαστε βέβαιοι πάντως πως αφού συμβαίνει διεθνώς, θα έρθει και στην Ελλάδα.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τσίπρας: Παρών στην ομιλία Κασσελάκη ο πρώην πρωθυπουργός

Για πρώτη φορά από την ανεξαρτητοποίηση έντεκα βουλευτών (2+9)...

Μητσοτάκης: Να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο για την ηθική και την δεοντολογία της AI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις μεγάλες ευκαιρίες...

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87: Πέταξε το +10 κι έχασε στην παράταση

Ένα δικό του ματς πέταξε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι...

Αχτσιόγλου: «Αν θέλαμε καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ»

Εκ των τελευταίων, εννέα στο σύνολο, βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν...