Η Μαριάννα Λάτση μπαίνει στο Trade Estates μέσω του Latco Family Office

Tη σύναψη συμφωνίας για τη συμμετοχή της Latsco Hellenic Holdings Sarl στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ο Όμιλος Fourlis και το Latsco Family Office, στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η Latsco Hellenic Holdings Sarl αποκτά το 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, απο την εταιρεία TRADE LOGISTICS ABEE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fourlis έναντι ποσού €8.000.000.

Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ ανήκει κατά 83,9% στον Όμιλο Fourlis και κατά 11,9%στην Autohellas του Ομίλου Βασιλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates ΑΕΕΑΠ είναι στη διαδικασία εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω δημόσιας προσφοράς, διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα όπως αναφέρει ο ot.gr.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fourlis A.E. Συμμετοχών Βασίλειος Φουρλής δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή της Latsco Hellenic Holdings Sarl στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Η συμμετοχή αυτή είναι στρατηγικής σημασίας ιδιαίτερα, τόσο λόγω της εκτενούς εμπειρίας του Latsco Family Office στην αγορά ακινήτων στην χώρα μας και διεθνώς, όσο και εν όψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της Trade Estates ΑΕΕΑΠ και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η επιλογή του Latsco Family Office να επενδύσει μαζί μας στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, αποτελεί επιβεβαίωση για την ποιότητα των ακινήτων και τη στρατηγική της εταιρείας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Latsco Family Office, Δημήτρης Αφεντούλης αναφερόμενος στη συναλλαγή δήλωσε: «To Latsco Family Office, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα Latsco Hellenic Holdings Sarl, συνεχίζει να επενδύει σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα σε εταιρείες που διαφοροποιούνται επιτυχημένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, διαμορφώνοντας ουσιαστικά την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται. Η επένδυση μας στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων επενδύσεων του Latsco Family Office στον ευρύτερο τομέα των ακινήτων, βασίζεται στην αναγνώριση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και των συμβάσεων της εταιρείας και αντανακλά την πλήρη εμπιστοσύνη μας προς τον κ. Βασίλη Φουρλή και την διοίκηση της εταιρείας».

φωτ: Ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του ομίλου Fourlis

Σχετικά με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) στην Ελλάδα σε όρους Καθαρής Αξίας Ενεργητικού (Α’ εξάμηνο ’23: €225 εκ.), ενώ ανήκει σε μια από τις τρεις ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα (σύνολο: 8 εισηγμένες και μη-εισηγμένες εταιρείες) που διαθέτουν διεθνές χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

Επιπλέον, αποτελεί τη μοναδική εξειδικευμένη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα, εστιάζοντας αποκλειστικά στον τομέα των εμπορικών πάρκων και logistic centers, με το χαρτοφυλάκιό της να αριθμεί σήμερα 13 ακίνητα (11 στην Ελλάδα, 1 στη Σόφια Βουλγαρίας και 1 στη Λευκωσία Κύπρου). Σε αυτό το πλαίσιο, η Trade Estates προσφέρει εξαιρετική έκθεση στις βελτιωμένες ελληνικές μακροοικονομικές συνθήκες, λόγω του προσανατολισμού της προς το λιανικό εμπόριο. Βασικός μέτοχος της είναι ο Όμιλος Fourlis, ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ομίλους λιανικής στην Ελλάδα, με μια έμπειρη διοικητική ομάδα.
Σχετικά με το Latsco Family Office

Το Latsco Family Office διαχειρίζεται τις επενδύσεις της οικογένειας της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει τη ναυτιλία, την ενέργεια, τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις, την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, την τεχνολογία και την παροχή υπηρεσιών σε πολλούς τομείς όπως ενδεικτικά, την ασφάλεια, την κυβερνοασφάλεια, τη ψυχαγωγία και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γιώργος Καζαντζής στο ΒΗΜΑ: «Είμαι υπέρμαχος του όρου έντεχνο»

Ο Γιώργος Καζαντζής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Συνθέτης του...

Τιμολόγια ρεύματος: Όσα πρέπει να ξέρετε σε 7 γραφήματα

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχουν εξελιχθεί τα νέα...