Η FIFA προειδοποιεί για προσωρινό αποκλεισμό την ομοσπονδία της Ινδίας

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοπονδία (FIFA), ενημέρωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδίας ότι πρέπει να ολοκληρώσει τις αλλαγές στο καταστατικό της και να εκλέξει νέους φορείς έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να αποφύγει τον προσωρινό αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας, διέλυσε την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας (AIFF) τον περασμένο μήνα, αφού απέτυχε να διεξαγάγει έγκαιρα εκλογές και να τροποποιήσει τους κανονισμούς της σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται από τον εθνικό αθλητικό κώδικα.

Στην συνέχεια, το δικαστήριο διόρισε μια τριμελή επιτροπή για την διαχείριση του οργάνου, την τροποποίηση του καταστατικού της AIFF και την διεξαγωγή εκλογών που εκκρεμούσαν εδώ και 18 μήνες.

Το καταστατικό της FIFA, αναφέρει ότι οι ομοσπονδίες μέλη πρέπει να είναι απαλλαγμένες από νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις στις αντίστοιχες χώρες τους και το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο έχει προηγουμένως αναστείλει άλλες εθνικές ομοσπονδίες για παρόμοιες περιπτώσεις.

Η FIFA και η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) έστειλαν μια ομάδα υπό την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα της AFC Ουίντσορ Τζον για να συναντήσει τους ενδιαφερόμενους φορείς του ινδικού ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού αθλητισμού Ανουράγκ Τακούρ, σε μια τριήμερη επίσκεψη που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

«Οι συναντήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι η επικύρωση του καταστατικού της AIFF σύμφωνα με τις αρχές της FIFA/AFC περί σωστής διακυβέρνησης και η διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου για την επιλογή της επόμενης ηγεσίας της AIFF», ανέφερε η AFC σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σάτζι Πραμπάκαραν, επικεφαλής της Ποδόσφαιρικής Ομοσπονδίας που εδρεύει στο Δελχί και πρώην υπεύθυνος περιφερειακής ανάπτυξης της FIFA, έγραψε στο Twitter ότι η AIFF έλαβε προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου για να τροποποιήσει το καταστατικό της και στις 15 Σεπτεμβρίου για να ολοκληρώσει την εκλογή της.

«Η αντιπροσωπεία της FIFA-AFC μας έχει δώσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε τον προσωρινό αποκλεισμό της FIFA», πρόσθεσε.

Μια ενδεχόμενη τιμωρία θα μπορούσε να οδηγήσει την Ινδία να χάσει τα δικαιώματά της φιλοξενίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κάτω των 17 ετών τον Οκτώβριο.

Οι εκλογές της AIFF, υπό την ηγεσία του μέλους του Συμβουλίου της FIFA, Πραφουλ Πατέλ, επρόκειτο να διεξαχθούν έως τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά καθυστέρησαν λόγω αδιεξόδου σχετικά με τις τροποποιήσεις του καταστατικού της.

Η Ινδία που… λατρεύει το κρίκετ υστερεί σημαντικά στο ποδόσφαιρο καθώς ενώ ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δεν έχει ακόμη προκριθεί στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 20 ατάκες του Κασσελάκη που εντυπωσίασαν

Ήταν η πιο επιθετική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο...

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Live: Ολες οι εξελίξεις

Γεμάτο είναι σήμερα το γήπεδο του Ταε κβο ντο...

Ουκρανία: Λέξεις που σημάδεψαν τον δεύτερο χρόνο του πολέμου

Από την πόλη Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, που περιήλθε...

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – LIVE η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται...

SAG: Μεγάλος νικητής το «Oppenheimer» με τρία βραβεία

Η ταινία «Oppenheimer» κέρδισε την κορυφαία διάκριση στην 30ή...