Η Eurobank στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στο νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας www.ypen.gr, όπως έπραξε και στα προηγούμενα προγράμματα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Ι & ΙΙ».

To περιβαλλοντικού χαρακτήρα αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ενώ ο προϋπολογισμός του για το 2020 ανέρχεται σε σχεδόν €897 εκατ. Με κεντρικό στόχο τη δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό τομέα, για περίπου 600.000 νοικοκυριά έως το 2030, ήτοι ανακαίνιση τουλάχιστον 60.000 κατοικιών κατά μέσο όρο το χρόνο για μια δεκαετία, το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» καθίσταται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό Πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα.

Οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις σε σχέση με το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», καθώς, μεταξύ άλλων, διευρύνεται το φάσμα εργασιών, αυξάνεται ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός, διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια με αύξηση των δικαιούχων, ενώ έχει προστεθεί ειδική κατηγορία για εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας, με προϋπολογισμό έως €80.000.

Το Πρόγραμμα προσφέρει σημαντικά οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να υλοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, ενεργειακής αυτονομίας, υποδομής ηλεκτροκίνησης και συστημάτων αυτοματισμού στην κύρια κατοικία τους, με συνολικό προϋπολογισμό εργασιών έως €50.000 ανά ακίνητο και έως €100.000 για κάθε ωφελούμενο, σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα περισσοτέρων ακινήτων, όπως:

Τα κίνητρα

– Επιχορήγηση ποσού έως το 85% του κόστους των εργασιών (εάν το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή υπό απολιγνιτοποίηση, η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει και το 95%).
– Προαιρετικά, άτοκο δάνειο (με επιδότηση τόκων κατά 100%) για την κάλυψη του υπόλοιπου κόστους των εργασιών.
– Κάλυψη εξόδων για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και επιπλέον τις αμοιβές για τυχόν σύμβουλο έργου & τεχνικής μελέτης.

Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα και για χορήγηση τυχόν δανείου γίνεται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του Προγράμματος https://exoikonomo2020.gov.gr/.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Στέφανος Κασσελάκης: Βλέπει Σακελλαροπούλου, Φίλη και φεύγει για Κύπρο

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Αγαπηδάκη: Έχω υποστεί αδιανόητα αίσχη, δεν θα με κάμψει ο κανιβαλισμός

Ξέσπασε με ανάρτηση στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας...

Καταθέσεις: Πώς θα «γεννήσουν» – Αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών

Τη βελτίωση των όρων διάθεσης των προϊόντων προσυμφωνημένης διάρκειας...