Η ΔΟΕ θα υποστηρίξει αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ζέστης

Η διεξαγωγή αγωνισμάτων υπό συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας, έχει ήδη προκαλέσει διαμαρτυρίες αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που έζησαν στο… πετσί τους τις δύσκολες συνθήκες, στη χθεσινή (24/7) πρεμιέρα του τουρνουά τένις, κάλεσαν τους διοργανωτές να μεταθέσουν τα παιχνίδια για αργά το απόγευμα και σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει σχεδιαστεί ώστε, όπου είναι εφικτό, να αποφεύγονται τα θερμότερα κομμάτια της ημέρας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για όλα τα αθλήματα. Σε γενικές γραμμές αυτό δουλεύει καλά. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) το εξετάζει κι εμείς θα τους υποστηρίξουμε σε όποια μέτρα εξετάζουν», δήλωσε ο διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ.

Νωρίτερα, η ITF ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις μετεωρογικές προγνώσεις και, αν η θερμοκρασία αυξηθεί ακόμη περισσότερο, είναι πιθανό να αποφασιστεί αναβολή αγώνων και μετάθεσή τους για πιο δροσερές ώρες.

Ανάλογα παράπονα εξέφρασαν σήμερα και οι αθλητές του σκέιτμπορντ, που υποστήριξαν μάλιστα ότι ήδη από τις 9 το πρωί η κατάσταση ήταν «ανυπόφορη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόλου συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εποχή Κασσελάκη

Ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε και...

ΠαΣοΚ: Δυο γραμμές για την αντιμετώπιση Κασσελλάκη

O Νίκος Ανδρουλάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή...

Τσακαλώτος: «Η αριστερά είναι εδώ»

Σε ανάρτηση του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της...