Η χρυσή ευκαιρία της Δράμας

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,  ο Υφυπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος  για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, επισκέφθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται για 45η φορά. Στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός χαιρέτισε την έναρξη αλλά και την ειδική προβολή 12 από τις 25 ταινίες animation που επιχορηγήθηκαν από το Ειδικό Πρόγραμμα Covid-19, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟΑ και υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Συμμετείχε επίσης σε πάνελ με θέμα τον ρόλο του TikTok στην κινηματογραφική βιομηχανία, με συνομιλητές τους Τζιάκομο Λεβ Μανχάιμερ από το ΤikTok και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιάννη Σακαρίδη.

Όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, το ΥΠΠΟΑ πρόκειται να αυξήσει το ποσό συμμετοχής του στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δράμας, ενώ το συνολικό ποσό της Προγραμματικής Σύμβασης θα ανέρχεται πλέον σε €600.000/έτος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός, μαζί με τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γιώργο Δεμερτζή, πραγματοποίησε αυτοψία στο Δημοτικό Ωδείο και στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ολύμπια, η αναβάθμιση των οποίων, έργο συνολικού ύψους €1,5 εκατ. περίπου, έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Το σημαντικότερο όμως βήμα του κ. Γιατρομανωλάκη στη Δράμα ήταν η επίσκεψή του στο Στρατόπεδο Ανδρικάκη:  το πρώην στρατόπεδο πρόκειται να παραχωρηθεί στον Δήμο Δράμας από την ΕΤΑΔ με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημιουργικού Κόμβου για τις Οπτικοακουστικές Τέχνες, ο οποίος θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παράρτημα της υπό σύσταση Κρατικής Σχολής Οπτικοακουστικών Μέσων, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού τομέα, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το ΥΠΠΟΑ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για τον συντονισμό των παραπάνω έργων αλλά και την σύνταξη του πολιτιστικού-αναπτυξιακού masterplan της πόλης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Δράμας υπό την προεδρία του Υφυπουργού. Στόχος είναι ο πολιτισμός να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στον νέο αστικό σχεδιασμό της πόλης και στην οικονομική της δραστηριότητα.Τέλος, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε πολιτιστικούς χώρους της πόλης, όπως το Μαρμάρινο Σπίτι – Καπναποθήκη Αναστασιάδη, του οποίου η ανακαίνιση προκειμένου να αποτελέσει σημείο ανάδειξης της φωτογραφικής τέχνης, ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Χρυσοχοΐδης: «Να υλοποιηθεί το γρηγορότερο η σύμβαση 717»

«H σύμβαση 717 πρέπει να υλοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατόν....

Μητσοτάκης: Δείπνο με τον Ράμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου...

ΔΕΗ: Μείωση των τιμολογίων ρεύματος τον Απρίλιο

Σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο...

BBC: Ζητάει από τους εργαζομένους του να διαγράψουν το TikTok

Το BBC συνέστησε στο προσωπικό του να διαγράψει το...

Οικονόμου: «Χυδαία προπαγάνδα πάνω στον ανθρώπινο πόνο από τον Τσίπρα»

Στο Mega μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρομενος...