Η απάντηση του Tik Tok στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στην αναστολή χρήσης του Tik Tok από τις συσκευές των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε εκπρόσωπος του Tik Tok: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αναστολή είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Μας εκπλήσσει που η Επιτροπή δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί μας ούτε έδωσε μια εξήγηση – ζητήσαμε μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα σχετικά με το πώς προστατεύουμε τα δεδομένα των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την ΕΕ που έρχονται στο Tik Tok κάθε μήνα. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την προσέγγισή μας στην ασφάλεια δεδομένων, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη για την αποθήκευση δεδομένων χρηστών σε τοπικό επίπεδο, περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα και ελαχιστοποίηση των ροών δεδομένων εκτός Ευρώπης», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν, σε συνέντευξη τύπου, κάλεσε τα στελέχη της Κομισιόν να αφαιρέσουν την κινεζική εφαρμογή από τις τηλεφωνικές τους συσκευές, εστιάζοντας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν υπήρξε κάποιο περιστατικό σχετικά με το Tik Tok.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε  στο Politico ότι έχει δοθεί εντολή σε όλο το προσωπικό να αφαιρέσει το Tik Tok από τις εταιρικές συσκευές του, ενώ θα πρέπει επίσης να διαγράψουν την εφαρμογή και από τις προσωπικές συσκευές τους, εάν έχουν εγκαταστήσει σε αυτές εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία τους.

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή «το συντομότερο δυνατό» και πριν από τις 15 Μαρτίου.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση PRORATA: Πτώση για τη ΝΔ, καταλληλότερος ο «κανένας»

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας...

Οι 11 αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τον φορολογικό κώδικα

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,...

Έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν για...

Το μήνυμα Μπελέρη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Επίσημα ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τις ερχόμενες...

Easyjet: Αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει...