Η άφιξη του Πούτιν στην Τεχεράνη για συνομιλίες με Ιράν – Τουρκία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Τεχεράνη ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του εκτός Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπου θα έχει συνομιλίες με τους Τούρκους και Ιρανούς ομολόγους του για την άρση του ουκρανικού αποκλεισμού των σιτηρών, το μέλλον της Συρίας και τις πιθανότητες αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.

Η Τεχεράνη έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υποστηρίξει καμία πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά είναι πρόθυμη να συμβάλει σε μια διπλωματική επίλυση, ενώ έχει ανακοινώσει μια συμφωνία πετρελαίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ρωσική Gazprom.

Οι συνομιλίες του ρώσου προέδρου με τον Ραΐσι και τον Ερντογάν θα παρουσιαστούν από το Κρεμλίνο στο εσωτερικό ως ένδειξη της συνεχιζόμενης επιρροής του Πούτιν στην περιοχή, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή.

Οι τρεις ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν μεταξύ τους διμερώς καθώς και μαζί στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα, ενός διαλόγου που εγκαινίασαν οι τρεις χώρες για να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με το μέλλον της Συρίας, όπου η καθεμία έχει στρατιωτικές δυνάμεις και αντικρουόμενα συμφέροντα.

Δείτε βίντεο από την άφιξη του Πούτιν στην Τεχεράνη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τραμπ: Απειλεί με «θάνατο και καταστροφή» αν του ασκηθεί δίωξη

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζοντας το...

Τσαπανίδου: «Ο Μητσοτάκης δεν πείθει πια»

Κριτική στον πρωθυπουργό και στις αναφορές του για το...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώ οι δανειολήπτες αγωνιούν ο Παπαθανάσης χρωστά 1,45 εκατ.»

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό...

Τουρκία: Στοχοποιεί τις ΗΠΑ – Πυρά από τον επικοινωνιολόγο του Ερντογάν

Παραλήρημα του τούρκου διευθυντή Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν...