Γλυπτά του Παρθενώνα: Σκληραίνει τη στάση της η Βρετανία -«Όταν αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;

Η Ντόνελαν, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ισχυρίζεται ότι η Βρετανία έχει ενεργήσει ως «θεματοφύλακας των αμφισβητούμενων αντικειμένων» και από αυτήν την άποψη τα γλυπτά προστατεύονται και είναι προσβάσιμα για χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα θα ήταν ένας «επικίνδυνος και ολισθηρός δρόμος», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για άλλες διεκδικήσεις.

Συνομιλίες με Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι ο Τζορτζ Όσμπορν, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, είχε μυστικές συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πιθανή επιστροφή των γλυπτών.

«Μόλις αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Στην πρώτη της εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ως υπουργός Πολιτισμού, η Ντόνελαν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων.

Η Υπουργός Πολιτισμού απάντησε: «Μπορώ να κατανοήσω ορισμένα από τα επιχειρήματα, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε»

«Τα μουσεία και τα πολιτιστικά μας κέντρα είναι κόμβοι που οι άνθρωποι, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και οι τουρίστες, μπορούν να επισκεφθούν και που τους επιτρέπουν να μεταφερθούν σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου και σε μια διαφορετική χρονική περίοδο», σημείωσε.

Συνέχισε: «Πρόκειται για αντικείμενα για τα οποία έχουμε φροντίσει πολύ επί δεκαετίες, αν όχι και περισσότερο, τα οποία έχουμε ερευνήσει σημαντικά, τα οποία έχουμε φυλάξει. Και μόλις αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν «πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς σε ποιον να επιστρέψει αυτά τα πράγματα» αναφέροντας ότι είναι τόσο αρχαία κάποια από αυτά ώστε πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι του ανήκουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...