Γκουτέρες : Προειδοποιεί για κρίση χρέους εξαιτίας της COVID-19

Ο κόσμος αντιμετωπίζει έντονα ζητήματα βιωσιμότητας του χρέους εξαιτίας της κρίσης του νέου κορωνοϊού, τα οποία δεν έχουν κατανοηθεί ή αντιμετωπιστεί κατάλληλα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι Financial Times.

«Η απάντηση στην COVID-19 και στις οικονομικές πτυχές (της κρίσης) είναι κατακερματισμένη και οι γεωπολιτικοί διαχωρισμοί δεν βοηθούν», δήλωσε ο Γκουτέρες στους FT.

Χώρες όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική έχουν δανειστεί σε μεγάλο βαθμό από εσωτερικούς δανειστές παρά από ξένους επενδυτές με επιτόκια πολύ πιο υψηλά από αυτά που είναι διαθέσιμα σε πλούσιες χώρες, καθιστώντας τους κινδύνους λιγότερο ορατούς από προηγούμενες κρίσεις χρέους αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με τον Γκουτέρες.

«Δανείζονται ουσιαστικά από την εσωτερική αγορά, αλλά η διάρκεια μέχρι την ωρίμανση μειώνεται», σημείωσε ο Γκουτέρες στις δηλώσεις που έκανε στους FT.

«Αυτό είναι μια πολύ κακή ένδειξη», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Η Αττική και οι 12 κρίσιμες μάχες του ΠαΣοΚ

Η αριθμητική της δεύτερης θέσης έχει στο επίκεντρο τις...

Ανεβάζει τον πήχη

Κιλιτσντάρογλου: Βαθύτατα λυπημένος για τις δυσκολίες που περιμένουν...

Ο MBS ηγετική φιγούρα των Αράβων και παγκοσμίως

Κιλιτσντάρογλου: Βαθύτατα λυπημένος για τις δυσκολίες που περιμένουν...

Ανασυγκρότηση με νέα πρόσωπα και θετική ατζέντα

Επιχείρηση άμεσης ανασυγκρότησης είναι σε πλήρη εξέλιξη από την...

Οι μετοχές που ευνοούνται την επόμενη μέρα των εκλογών

Σημειώνοντας μετεκλογικά κέρδη 8% και 32% εφέτος, το Χρηματιστήριο...