Γιώργος Τσίπρας: Λάθος του Αλέξη η δήλωση

Κριτική τόσο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όσο και στον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο Γιώργος Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, «ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είναι εδώ σήμερα, για να μιλήσει μπροστά στους συνέδρους».

Αναφερόμενος στην ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, τόνισε πως «στη δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και πιστεύω ορθώς το έπραξε».

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Και τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης; Πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές, μόλις πέντε μήνες μετά τις εκλογές που τον ανέδειξαν δημοκρατικά πρόεδρο. Είναι όλο λάθος».

«Είναι λάθος που ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Μόνος του το έθεσε πρώτος την περασμένη Τρίτη. Είναι λάθος που ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως ορθώς το έπραξε. Και είναι αυτοκτονία για όλους μας, μπροστά στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών, να πάμε σε μια εσωστρεφή διαδικασία, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές, το πώς πάμε, η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

«Ο Κασσελάκης αποφασίζει μόνος του»

Ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε πως «εδώ και πέντε μήνες χάνουμε έδαφος. Η έλλειψη σοβαρότητας και το έλλειμα αξιοπιστίας μεγαλώνει και δεν μειώνεται. Είναι κρίσιμο αν θα είμαστε δεύτερο ή θα γίνουμε τρίτο κόμμα. Αλλά υπάρχει κάτι πιο σοβαρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυναμική. Και δεν πρόκειται να αποκτήσει δυναμική αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούμε», προειδοποίησε.

«Το τελευταίο τρίμηνο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε μπροστά στα περισσότερα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κερδίσει από αυτό», προσέθεσε.

Και τόνισε πως «καταφέραμε να φτιάχνουμε αρνητική ατζέντα για εμάς, με διαρροές και αυτογκόλ. Όπως όταν ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος, είχε την πρώτη ευθύνη για τα στραβά μας, έτσι και τώρα την έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και την έχει και λίγο περισσότερο, γιατί αποφασίζει μόνος του», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, προειδοποίησε τους συνέδρους: «Μη μπερδεύετε τη δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Και ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεγάλη δυναμική, και στην κοινωνία και στο κόμμα, αλλά δεν εμπόδισε την πτώση. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία».

«Ο κόσμος ψήφισε τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί δήλωνε πως στόχος είναι να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για αυτό», σημείωσε επίσης.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος υπονόμευσε το πρόσωπό του, αναζητώντας υποταγή σε ό,τι λέει»

Παράλληλα, ανέφερε πως «το συνέδριο είναι το πιο αδιάφορο για τον ευρύ κόσμο. Κάναμε αμάν για να βρεθούν σύνεδροι. Υπάρχει βουβαμάρα και πάγωμα για το πού πάμε. Για όλα αυτά τα προβλήματα και τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος, ο πρόεδρος δεν είπε κουβέντα και αυτό είναι πρόβλημα. Εκτός αν μας ενδιαφέρει η αρχηγία και όχι το πώς πάμε», είπε αποδίδοντας ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη.

Επιπλέον, σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία κομματική λειτουργία στο κόμμα εδώ και πέντε μήνες. Χωρίς πολιτική λειτουργία δεν υπάρχει κόμμα. Αλλά πέντε μήνες τώρα, ο πρόεδρος για πολλά θέματα αποφασίζει μόνος του. Είναι και θέμα δημοκρατίας, αλλά και θέμα αποτελεσματικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως «αν θέλει ο πρόεδρος να ανακαλύψει εσωτερικούς εχθρούς για να φορτώσει και δικές του αστοχίες, δεν θα πάμε πουθενά. Πέντε μήνες τώρα δεν υπήρχε καμία υπονόμευση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά σύσσωμη στήριξη του προέδρου. Και από τη συντριπτική πλειοψηφία των οργάνων».

«Αλλά αντίθετα, δεν υπήρξε καμία εμπιστοσύνη  από τον πρόεδρο σχεδόν σε όλους μας. Ο ίδιος επέλεξε να απομακρυνθεί από τα στελέχη και να μην υπάρχει καμία συνεννόηση», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε πως θα κάνει αυτό που θέλουν τα μέλη, αλλά δεν ακούει όλα τα μέλη και κάνει ό,τι θέλει».

«Ο ίδιος ο πρόεδρος υπονόμευσε το πρόσωπό του, αναζητώντας υποταγή σε ό,τι λέει», ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας.

Παρά την σκληρότατη κριτική που εξαπέλυσε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, όμως, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά των νεών προεδρικών εκλογών και ζήτησε να επικεντρωθούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο Λαβράνος, τα απόρρητα κονδύλια και οι «άφαντοι» εξοπλισμοί

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι υποκλοπές και οι δικαστικές περιπέτειες...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

Διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά και τον… καναπέ

Με θολό τοπίο μοιάζει η προσπάθεια της κυβέρνησης, του...

Οταν ο Στέφανος Κασσελάκης «αδειάζει» τον… ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού θυμίζει πολλές φορές η...

Το Κέντρο σε τροχιά αποσυσπείρωσης

Το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπεριέχει φαινομενικά...