Γιώργος Νταλάρας για τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Βήμα: Ήταν και θα είναι πάντα μια συναρπαστική προσωπικότητα

Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, αποχαιρέτησε με δήλωση του στο ΒΗΜΑ ο μεγάλος ερμηνευτής, Γιώργος Νταλάρας.

Ο Γιώργος Νταλάρας υπήρξε ένας από τους  στενότερους συνεργάτες του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς ερμήνευσε αρκετά τραγούδια του, ενώ στην ιστορία έχει μείνει η ερμηνεία του στο τραγούδι «Παραπονεμένα Λόγια» που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Νταλάρα:

«Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν το έργο του, οι ιδέες του, η ζωή του. Την μια ερημίτης στα βουνά της Κρήτης. Και την άλλη, ένας πρωτοπόρος περιπατητής σε δρόμους σύγχρονους, πολύ μπροστά από τους δικούς μας.
Ένας άνθρωπος αλλιώτικος, υπερβατικός.
“Ό,τι αλλάζει να τ’ αντέξεις’’, λέει σε ένα από τα τελευταία τραγούδια που ηχογραφήσαμε.
Κι από την άλλη είναι πάντα εκεί η Λένγκω, η μάνα μας, αμίλητη… Αλλά ικανή για όλα.
Ήταν μια συναρπαστική προσωπικότητα ο Μαρκόπουλος. Ήταν; Όχι! Είναι! Γιατί θα συμπορεύεται πάντα με την ιστορία μας. Τα τραγούδια του ήταν λαϊκά, ροκ, έθνικ, κλασικά; Όλα μαζί και μόνα τους! Λόγια των ποιητών αλλά και δικά του που μιλάνε για ανθρώπους και ιδέες με έναν τρισδιάστατο τρόπο. Με συμβολισμούς και σύμβολα. Με ήρωες που ξεπηδούν μέσα από την τοιχογραφία της ελληνικής διαδρομής. Διηγείται με έναν τρόπο μαγικό, πρωτότυπο, καταλυτικό, διακριτό και διακριτικό, αφήνοντάς σε να αναπαραστήσεις τους ήρωές του στα δικά σου μέτρα.
Θα του χρωστάω πάντα ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής μου ζωής. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Του χρωστάμε όμως όλοι μας και για πάντα τη μεγάλη προσφορά του στην ιστορία, στον πολιτισμό, στον τόπο μας».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις για τη SKY express

Τον περασμένο Οκτώβριο η SKY express απογειώθηκε με τη...

Ελβετία Σιόν: Τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς

Πυρ κατά πολιτών άνοιξε ένας οπλοφόρος στην ελβετική πόλη...

LIVE: Τα νέα μέτρα για τα γήπεδα και την οπαδική βία

Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ανακοινώθηκαν τα νέα...